Femini.ro

3 măşti homemade pentru ten la care poți apela sezonul acesta

Întreţinere

3 măşti homemade pentru ten la care poți apela sezonul acesta

Tenul are nevoie de o îngrijire atentă indiferent de perioada din an în care ne aflăm, dar primăvara reprezintă momentul ideal pentru efectuarea unor tratamente homemade.

1. Mască cu iaurt și castravete

Această mască reuneşte două alimente nutritive atât pentru organism, dar și pentru piele. Iaurtul este foarte bun pentru calmarea pielii, reducerea roşeţii și combaterea acneei. Se poate folosi și pe post de demachiant pentru tenul ce necesită hidratare, dar utilizând un sortiment bio și fără arome. În schimb castravetele este 90% apă și oferă organismul dar și pielii vitamine și minerale esenţiale. Este foarte bun pentru a fi aplicat așa pe piele întrucât hidratează și oferă acesteia o textură fină, delicată. De asemenea, este foarte bun pentru atenuarea cearcănelor. Puse laolaltă, cele două ingrediente ajută pielea să arate fenomenal în sezonul de primăvară. Pentru o astfel de mască ai nevoie de: jumătate de castravete proaspăt curățat de coajă și tocat mărunt sau dat pe răzătoare și o lingură de iaurt cu grăsimi, sortiment bio și fără arome. Cele două ingrediente se mixează bine până la omogenizare și apoi se aplică masca pe tenul curat. De asemenea, ai varianta de a le amesteca cu ajutorul unui blender de bucătărie. Se lasă să își facă efectul timp de 15-20 de minute, după care se spală faţa și se aplică o cremă de hidratare în funcție de nevoile acesteia.

2. Mască pe bază de cafea și pudră de cacao

Cafeaua este foarte bună, dar doar dacă este consumată cu măsură. Aceasta conferă energie, previne unele afecţiuni și chiar este benefică pentru piele mai ales dacă este folosit zaţul acesteia.

Zaţul de cafea este un bun exfoliant atât pentru pielea corpului, dar și a feţei. Grăbește eliminarea celulitei și conferă pielii un aspect tare plăcut. Pe ten acesta poate fi folosit și sub formă de măşti care stimulează circulaţia sângelui și redă frumusețea pielii. Pielea pare apoi mai curată, mai luminoasă. La fel de benefică pentru piele dar și organism este pudra de cacao ce reprezintă o sursă importantă de antioxidanţi. Acești nutrienţi feresc pielea de acțiunea nefastă a radicalilor liberi și previn îmbătrânirea. Pentru o astfel de mască ai nevoie de: o lingură de miere naturală de albine, 3 linguri de smântână grasă sau iaurt bio fără arome, 2 linguri de pudră de cacao de bună calitate și 2 linguri de cafea măcinată. Așadar, se amestecă aceste ingrediente și pasta rezultată se întinde pe toată faţa curată lăsând-o să acţioneze un timp de 10 minute, după care se clăteşte.

3. Mască pe bază de căpşuni

La această mască ai nevoie de: 2 linguri de suc proaspăt de lămâie, o lingură de iaurt, o lingură de miere și un sfert de ceaşcă de piure obținut din căpşuni proaspăt zdrobite. Se amestecă ingredientele, iar masca rezultată se întinde pe tenul curat. Acţionează între 8 și 10 minute, după care trebuie îndepărtată de pe faţă și aplicat un produs de hidratare.

Tu cum ai grijă de tenul tău primăvara? Spune-ne pe femini.ro care sunt soluţiile tale pentru un ten strălucitor!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top