Femini.ro

3 secrete pentru o relație de lungă durată

Relaţii

3 secrete pentru o relație de lungă durată

Tot mai multe cupluri nu reușesc să treacă bariera timpului. Se împotmolesc undeva și partenerii decid ca acesta este capătul relaţiei. Așa se rup relații care păreau a fi pentru o viață întreagă, așa se distrug visuri și speranțe. Ce se întâmplă? Unde se greșește? Sau ce trebuie făcut pentru ca o relație să dureze în timp, echipa femini.ro îți prezintă astăzi 3 secrete pentru ca o relație să reziste.

1. Iubirea este cheia tuturor problemelor

Atunci când doi oameni se plac întrei ei există o chimie, dar pentru ca relația lor să spargă bariera timpul este nevoie de ceva mai mult. De iubire. Iubirea nu se naște peste noapte, ea leagă cuplurile mai strâns și dacă este păstrată, cu ajutorul ei orice problemă apărută în cuplu se rezolvă de la sine. Când iubirea moare atunci nu se mai poate spune că mai există un cuplu. Dacă doi oameni rămân împreună și între ei nu mai există strop de iubire, aceia sunt practic condamnați la nefericire. De aceea iubirea dintre doi oameni trebuie nutrită, îngrijită mereu, căci numai cu ajutorul ei orice obstacol devine mai ușor de trecut. Partenerii trebuie să facă totul cu iubire. Fiecare zi constituie un bun prielej pentru a-şi declara unul altuia iubirea. Iubirea este ca o floarea delicată pe care nu trebuie să o rănești. Și dacă îți iese asta, atunci ea rămâne meru vie.

2. Respectul dintre parteneri

Respectul în raport cu ceilalţi oameni este marcă a bunei educaţii, dar într-o relație el este important. Când doi oameni se iubesc și se respectă reciproc, nu există piedică în calea lor. De fapt, respectul vine pe lângă dragoste. Dar când el nu mai există în ecuația aceasta a atracţiei dintre doi oameni, atunci nimic nu mai este de făcut. Așadar, partenerii au obligaţia de a se iubi și respecta reciproc, fără să își facă rău unul altuia prin gesturi sau vorbe greșit alese.

3. Să înveți să mai lași și de la tine

Unele cupluri se rănesc din greşeli minore și aleg să se despartă. Este o mare greșeală. Partenerii traversează la un moment dat perioade stresante și asta le influenţează starea emoţională și comportamentală. Aleg să își rezolve problemele certându-se și astfel îşi lasă unul altuia răni în suflet. Dar episoadele grele pe care orice cuplu le trece mai devreme sau târziu trebuie traversate cu multă răbdare. Partenerii trebuie fie îngăduitori unul cu altul, să își ierte din micile stângăcii sau episoadele când își varsă nervii unul pe altul, de fapt, să evite să se manifeste astfel, ci mai degrabă să comunice cât mai mult, căci astfel pot rezolva din probleme. Iar îngăduirea celuilat să se manifeste nu este un semn de inferioritate, ci tot un semn de iubire, căci la nervi partenerii își pot spune multe multe vorbe și apoi să le regrete amarnic.

Tu ce faci pentru ca relația să reziste în timp? Zi-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Barcelona-probabil cel mai frumos oraş din lume

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top