Femini.ro

4 celebrităţi vorbesc despre bătălia lor cu depresia postpartum

Eşti mămică...

4 celebrităţi vorbesc despre bătălia lor cu depresia postpartum

 

Chiar şi femeile care încă nu sunt mămici ştiu ce este cu depresia postpartum, cu creşterea unui copil şi cu toate această iluzie, cu acea fericire pe care o aduci acasă deoarece viaţa din acele momente nu este chiar atât de roz, pentru multe dintre noi.

Se pare că mai mult de 15% dintre proaspetele mămici suferă de pe urma acestei afecţiuni şi aceasta cauzează simptome ca şi oboseală, tristeţe şi sentimentul, dorinţa de a-ţi face rău.

Depresia postpartum te poate ajunge chiar şi după 1 an după ce ai născut şi celebrităţile nu sunt deloc imune la aceasta; aşa că, m-am gândit să-ţi povestesc doar câteva dintre cele experimentate de 5 celebrităţi de peste hotare:

Adele

Cântăreaţa s-a deschis în faţa celor de la „Vanity Fair” şi a spus:”Am suferit de depresie postpartum după ce mi-am născut fiul şi aceasta m-a înspăimântat. Ştiam că în cadrul acesteia nu doreşti să fii cu copilul tău, îţi este frică de faptul că i-ai putea face rău, însă eu eram obsedată de el. Simţeam că totul este nepotrivit şi că, poate, am luat cea mai mare şi mai proastă decizie a vieţii mele.”

Eventual s-a deschis în faţa unei prietene, şi-a făcut mai mult timp pentru ea şi aşa a reuşit să ţină lucrurile sub control.

9329909758_d8c4c21dc1_b

Courteney Cox

În 2005, actriţa a spus celor de la „USA Today” că ştie ce înseamnă depresia postpartum deoarece a suferit din cauza ei când fiica sa, Coco împlinea 6 luni. „Nu puteam să dorm. Inima îmi bătea din ce în ce mai tare şi am ajuns să fiu extrem de depresivă. Am mers la doctor şi am aflat că hormonii mei nu erau deloc bine.”. O înlocuire a regimenului de hormoni şi sprijinul prietenelor sale- Jennifer Anniston, au ajutat-o să depăşească această perioadă.

Gwyneth Paltrow

Ei i s-a întâmplat după cel de-al doilea copil, Moses, în 2006: „Mă aşteptăm din nou la aceeaşi perioadă de euforie de după naştere, aşa cum am avut-o după ce am născut-o pe fiica mea, acum doi ani. În schimb, m-am confruntat cu una dintre cele mai negre şi dureroase timpuri din viaţa mea. Vreme de 5 luni de zile nu am mai ştiut de mine deoarece sufeream de depresie postnatală.”

Lisa Rinna

Actriţa a avut o depresie severă după ce şi-a născut prima fiică, pe Delilah. Dar nu a spus absolut nimănui, nici măcar soţului ei, Harry Hamlin. „Am ţinut totul secret, nu am vrut să spun un singur cuvânt nimănui în această lume. Soţul meu credea că sunt nebună însă nu avea nici o idee ce se întâmplă, nu ştia că mă simt fără de putere şi pierdută. După 10 luni m-am decis să-i spun; stima mea  de sine era dusă de mult şi nu voiam să fac sex.”, a spus aceasta pentru Dr. Drew.

Să se deschidă în faţa cuiva a fost cel mai dificil lucru pe care a putut să-l facă însă şi acela ce a ajutat-o să-şi revină.

16414444054_c965267b77_o

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top