Femini.ro

4 lucruri care-ţi sabotează succesul

Carieră şi dezvoltare

4 lucruri care-ţi sabotează succesul

Este extrem de dificil să fii un agent al schimbării, în special dacă eşti mai mult decât obişnuit cu eşecul decât cu succesul. Pe măsură ce mergi mai departe, anumite lucruri îţi vor părea extraordinar de greu de depăşit şi vor fi momente când îţi vei dori să o laşi baltă.

Sunt foarte multe lucruri care-ţi sabotează succesul însă noi îţi vom scoate doar câteva în prim plan deoarece sunt câteva cu care şi eu personal am avut de-a face aşa că, sper să-ţi vină în ajutor pentru a-i evita numaidecât şi pe cât este posibil.

Frica de eşec

De este atât de simplu să spui copiilor că singura cale prin care poţi învăţa ceva este doar dacă treci prin el şi eşuezi deoarece în acest mod poţi reuşi din propriile greşeli, însă când vine vorba de viaţa de adult sunt momente când efectiv simţim că un eşec nu face parte din planul măreţ al viitorului nostru. Dacă ţi-e frică de eşec, eşti ipocrită şi îţi sabotezi singură succesul deoarece în mintea ta deja derulează gândurile negative.

Câştigăm atât de multe de pe urma unui eşec şi nici măcar nu vrem să ne deschidem ochii- câştigăm experienţă, perspectiva şi cunoştinţe despre tot ceea ce ne interesează şi despre cum putem avea succes data următoare când vor încerca deoarece ceea ce nu te omoară, te face mai puternic.

Sports success woman with medal over gray background

Cupa minţii

Aceasta se referă la percepţia şi modul în care te relatezi fricilor tale interioare. Cum te percepi, cum alegi să-ţi spui povestea în faţa altora şi cât de deschisă la minte eşti la tot ce înseamnă durere.

Emoţiile negative, gândirea negativistă este inevitabilă şi nu trebuie să le ascunzi ci mai degrabă să le faci loc în mintea ta, să creezi un spaţiu numai pentru ele.

Gândeşte-te că dacă pui câteva picături de vopsea într-un pahar cu apă- ce se întâmplă? Apa se transformă în albastru. Dacă pui aceeaşi cantitate însă într-un ocean? Nu prea multe însă diferenţa în tot acest caz stă în spaţiu şi volum, aşa cum ar trebui să fie şi în mintea ta.

Spune “da” când de fapt tu te referi la “nu”

Dacă faci acelaşi lucru din nou şi din nou însă te aştepţi la rezultate diferite este definiţia nebuniei. Un “nu” pozitiv poate fi mult mai bun pentru sănătatea noastră decât un “da” cu jumătate de gură. Da, din nou este vorba despre percepţii, însă, vei observa că pe măsură ce trece timpul această mică schimbare nu va mai sta în calea succesului tău.

Capcana comparaţiilor

Când vine vorba de lucruri şi factori care-ţi sabotează succesul, putem spune că acesta, poate, este cel mai important deoarece în mod inevitabil, în fiecare zi, ajungem să ne comparăm cu alte persoane şi petrecem mult prea multă vreme crezând că suntem inferiori celorlalţi pe măsură ce stimă de sine este în reală scădere.

Încetează cu această nebunie şi evită această capcană, concentrează-te pe cât eşti de puternică, de rapidă, de isteata, de orice doreşti tu şi lasă toate aceste măsurători ale excelenţei deoparte deoarece nu sunt de tine!

Businesswoman outside

Continue Reading
You may also like...

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top