Femini.ro

4 lucruri pe care nu doreşti să le înveţi prea târziu în viaţă

Îndrăzneşte!

4 lucruri pe care nu doreşti să le înveţi prea târziu în viaţă

 

Nu ar trebui să regretăm prea multe în viaţă; însă, sunt momente când realizăm că sunt lucruri care, dacă le-am fi ştiut dinainte, sau cel puţin mai devreme, am fi putut beneficia cu adevărat de anumite oportunităţi în anii tinereţii, spre exemplu.

Cât de des îţi vine în minte propoziţia: mi-aş fi dorit să ştiu asta la 20 ani? Acesta este un sentiment copleşitor şi o ştim prea bine şi din această cauză de foarte multe ori nu reuşim să mergem înainte cum ne-am dori şi să depăşim anumite etape ale vieţii noastre cu o perspectivă şi o gândire mai pozitivă.

Acestea fiind spuse, iată care sunt doar câteva dintre lucrurile pe care nu doreşti să le afli sau să le cunoşti prea târziu în viaţă:

Fii prezent acum, în acest moment

Petrecem atât de mult timp analizând trecutul şi plănuindu-ne viitorul încât uităm să experimentăm momentul prezent. Momentul prezent este ceea ce se întâmplă cu tine exact acum. Fericirea poate exista doar în momentul prezent- trecutul este trecut iar viitorul încă nu a ajuns, prezentul fiind tot ceea ce avem în viaţă.

O dată ce faci acest lucru, mintea va începe să se deschidă şi să aprecieze mai mult momentul actual şi vei simţi că timpul nu-ţi mai scapă printre degete şi nu mai trece în van.

young woman posing in fashion  business and caual clothing outdoor

Nu-ţi trăi viaţa după ceea ce crezi sau nu crezi că ar trebui să faci

Societatea sau aşteptările din partea familiei şi/sau prietenilor au tendinţa de a ne face să ne gândim că sunt lucruri ce ar trebui să le facem- trebuie să merg la facultate, să-mi iau diploma sau nu ar trebui să-mi urmăresc visele din cauză că nu voi face aceeaşi bani ca şi…x.

Încearcă să-ţi trăieşti viaţa aşa cum doreşti şi în modul în care te face fericită. Încetează să te mai limitezi din cauza aşteptărilor celor din jur. Este viaţa ta şi a nimănui altcuiva.

Nu fă lucrurile mai mari şi mai importante decât sunt de fapt

Mintea poate lucra împotriva noastră şi putem dezvolta frici peste care nu putem trece. De foarte multe ori facem problemele şi mai mari decât sunt; totul este despre perspectivă.

Data viitoare când se va mai întâmpla, ia-ţi un moment de răgaz şi întreabă-te: realist vorbind, mă voi mai gândi la asta mâine, săptămâna viitoare, anul următor? De cele mai multe ori răspunsul va fi „nu”, aşa că elimină toate acele griji inutile care nu te lasă să mergi mai departe în viaţă şi să duci la bun sfârşit lucruri măreţe.

Fă faţă fricilor mai des

Fiecare dintre noi are diverse frici- unele sunt justificate, de vreme ce altele nu prea- însă, pentru a realiza în viaţă cât mai multe, trebuie să mai elimini aceste temeri.

Aminteşte-ţi că acestea sunt doar produsul minţii tale şi ele de fapt chiar nu există. Când vei începe să realizezi asta, vei observa că acele lucruri ce le credeai intimidante şi înfricoşătoare sunt chiar simple.

Portrait of a happy woman at home

More in Îndrăzneşte!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top