Femini.ro

4 predictori buni pentru fericirea maritală

Nunta

4 predictori buni pentru fericirea maritală

 

Ştiu că fiecare dintre noi militează pentru fericirea maritală însă, nu toate relaţiile din ziua de astăzi vin cu o garanţie pe viaţă. Orice persoană ce s-a găsit la un moment dat într-un cuplu ce a eşuat lamentabil va fi de acord cu mine când voi spune că găsirea partenerului ideal poate fi un proces lung şi deosebit de dureros, departe de aşteptările noastre nerealiste alimentate de filmele romantice şi show-urile TV.

Adevărul este că nu există persoană perfectă tot timpul; fiecare dintre noi prezintă defecte şi slăbiciuni. Vom reuşi să ne dezamăgim partenerii la un moment dat însă, întrebarea reală pe care trebuie să ţi-o pui este: cât de mult iubeşti persoana de lângă tine şi doreşti să experimentezi alături de ea această fericirea maritală pentru toată viaţă?

Cum să arăţi gratitudine

Eşti genul de persoană care spune cu uşurinţă un „mulţumesc” soţului tău? Acesta face mici gesturi care contează, ca şi deschisul uşii şi oferitul florilor? Cât de frecvent vă exprimaţi gratitudinea poate avea un impact grozav de puternic asupra relaţiei voastre.

Şi contrar, cuplurile care îşi arată mai puţin aprecierea, sunt mai tare afectaţi de stresori maritali comuni ca şi lipsa de comunicare, probleme financire şi cele cu socri.

Playful young couple enjoying their new own apartment

Abilitatea de a face compromisuri şi de a recunoaşte greşelile

În toate relaţiile există o legătură deosebit de strânsă între neînţelegeri şi certuri; un cuplu care ştie cum să-şi ceară scuze întotdeauna va avea şansele cele mai mari la fericirea maritală. Să-ţi admiţi greşelile nu este deloc un semn al pierderii, al slăbiciunii, ci, de fapt, abilitatea de a face un astfel de compromis pentru o altă persoană este o dovadă a iubirii.

Bineînţeles, romantismul şi pasiunea crează momente memorabile, însă, întotdeauna compromisul şi respectul menţine mariajul intact.

Tonul vocii

Fraza, „Nu este vorba despre ce spui, ci cum o spui”, poate ţi se va părea un clişeu, însă, când vorbim despre fericirea maritală şi probleme ce o surpă, totul ţine de comunicare iar tonul vocii cântăreşte atât de mult ca şi cuvintele ce le adresezi partenerului când ai un argument sau o discuţie.

Experţii sunt de părere că modul în care vorbeşti şi discuţi problemele cu partenerul tău prezintă implicaţii importante asupra sănătăţii relaţiei voastre. Din cauză că nu numai cuvintele folosite într-o problemă contează ci şi modul în care le livrezi.

Cum îi oferi atenţia ta

De cât de mult timp este nevoie pentru a atrage atenţia soţului tău atunci când îl suni? Dacă de cele mai multe ori îţi răspunde imediat, atunci este un semn bun. Dacă, pare aproape neinteresat şi trebuie să te repeţi la nesfârşit sau să spui, să faci ceva incredibil doar pentru a-i atrage atenţia– ai mare grijă!

Un partener care nu apreciază şi nu oferă atenţia cuvenită soţiei poate fi de vină şi poate fi cauza principală pentru ca mariajul să eşueze.

Cuplurile ce prezintă o conexiune reală nu trebuie să cerseasca atenţia celuilalt; prezintă cantităţi imense de timp pe care să le ofere fără nici un pic de ezitare sau aşteptare.

Happy couple riding on a scooter in old european town

More in Nunta

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top