Femini.ro

4 semne de cancer la sân de care n-ai mai auzit

Sănătate

4 semne de cancer la sân de care n-ai mai auzit

Majoritatea femeilor ce au fost diagnosticate cu cancer la sân împărtăşesc o situaţie comună: simt un nodul ce nu a mai fost acolo vreodată şi care în cele din urmă se dovedeşte a fi cancerigen. Din această cauză li se spun femeilor să fie destul de familiarizate cu modul în care se simt sânii lor pentru a observa orice tip de schimbare.

Însă un nodul nu este întotdeauna singurul simptom când vine vorba de cancer la sân. De fapt, una din 6 femei raportează în primul rând un alt simptom înainte de nodul.

Şi aşa cum bine ştii, trebuie să afli cât mai multe lucruri, să fii în gardă deoarce un diagnostic timpuriu înseamnă şi un tratament timpuriu care în mod tipic are tendinţa de a funcţiona cel mai bine, explică specialiştii.

Aşa că, vorbeşte cu medicul tău despre absolut orice arată diferit faţă de modul normal cu care te-ai obişnuit- nu aştepta ca toate aceste schimbări să doară! Pentru a-ţi veni în ajutor, iată care sunt doar câteva dintre simptomele la care nu te-ai fi aşteptat vreodată:

Piele poroasă sau uscată

O pată serioasă ca şi dimensiuni pe piele şi care se simte ciudat, uscată sau arată într-un anume fel, poate fi un semn de cancer la sân, explică specialiştii. Cu anumite tipuri de cancer la sân, canalele care duc spre interiorul sânului dinspre piele devin blocate iar din această cauză poate rezulta cu uşurinţă, mari schimbări în ceea ce priveşte modul în care arată sânul.

Gândeşte-te că acesta parcă este acoperit cu o coajă de portocală.

Inflamare

De foarte multe ori, un nodul poate ajunge la suprafaţă, îşi poate face loc, chiar dacă femeia în cauză nu-l simte. Din aceast motiv, în momentul în care se întâmplă, mărimea sau forma sânului se poate schimba considerabil, rezultând chiar şi forme serioase de durere.

Conform unor studii recente, se pare că peste 6% dintre femeile diagnoticate, raportează acest simptom.

Schimbări la nivelul sfârcului

Anumite tipuri de cancer la sân vor cauza ceea ce se numeşte „ inversiunea sfârcului” sau „retractia”, conform căruia sfârcul intră în interiorul sânului.

Tipic, asta se datorează faptului că începe să crească o masă în interiorul sânului şi îşi schimbă forma, explică specialiştii. Într-un alt studiu efectuat anul trecut, peste 10% dintre femeile intervievate şi care erau diagnosticate cu cancer la sân, au raportat astfel de anormalităţi la nivelul sfârcului.

Scurgeri

O altă posibilă anormalitate de la nivelul sfârcurilor poate fi scurgerea şi asta nu înseamnă lactaţie- ţin minte! O astfel de scurgere, de foarte multe ori nu înseamnă cancer, însă, este extraordinar de important să consulţi un medic imediat mai ales dacă scurgerea are loc fără să atingi sau să strângi sfârcul.

Mai important decât atât, fii foarte atentă la culoarea scurgerilor; dacă observi că este şi sânge sau îţi afectează doar un sân, programează-te numaidecât pentru un consult la medicul tău specialist pentru câteva analize amănunţite.

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top