Femini.ro

4 terapii alternative care funcţionează

Întreţinere

4 terapii alternative care funcţionează

 

Eşti bolnavă şi obosită sau te simţi sătulă de tot ce se întâmplă în jurul tău şi te aduc în această stare exasperantă? Fie de este vorba de o durere de spate, de gât, o lipsă serioasă de somn, fiecare dintre noi are probleme! Dar, în loc să apelezi la tot felul de pastile, să depinzi de cine-ştie-ce tratamente, de ce să nu iei în considerare anumite terapii alternative?

Poate unele dintre aceste terapii alternative propuse de noi chiar funcţionează pentru tine- şi poate chiar merită să te gândeşti la ele şi să le pui în practică:

Meditarea

Vom pune pe primul loc meditarea deoarece este ceva de pe urma căreia fiecare dintre noi poate beneficia. Este o activitate care ne eliberează imediat de stres şi poate funcţiona de minune indiferent unde te-ai afla în acele momente.

Studiile au arătat că meditaţiile pot reduce stresul şi pot ajuta când vine vorba de anxietate.

Dacă nu ştii exact de unde să te apuci şi ce să faci, intră online pe Youtube şi cauta un ghid perfect pentru începători.

Şi nu în cele din urmă, gândeşte-te la mintea ta ca la un căţel mic- are nevoie de antrenament deoarece în caz contrar, va creşte prost. Meditaţia este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi antrena creierul, pentru a-ţi organiza gândurile şi mai important, pentru a te relaxa!

gorgeous spa setting with candles, stones, sand on a black tray (close up picture isolated on white background)

Aromaterapie

Probabil te-ai fi aşteptat ca atunci când vorbesc despre terapii alternative în primul rând să pomenesc de aromaterapie deoarece conform studiilor, peste 95% dintre persoane folosesc câte ceva înainte de somn şi asta este wow!

Nu este de mirare că foarte mulţi ne confruntăm cu probleme în ale somnului.

Sunt anumite mirosuri care declanşează neurotransmiţători puternici din organism care nu fac nimic altceva decât să stimuleze anumite părţi corecte din creier pentru a induce starea de relaxare. Acestea sunt: bergamotă, ylang yland şi lavandă.

Acupunctura

În concordanţă cu o teorie străveche, avem linii meridiene care trec prin tot organismul nostru, prin fiecare cm al său; este crezut faptul că în momentul în care o persoană se îmbolnăveşte, aceste linii se blochează. Acele folosite pentru acupunctură sunt acolo pentru a clarifica aceste linii şi pentru a permite energiei să curgă, să se deplaseze liberă prin corp, din nou.

Multe persoane sunt de părere că acupunctura este cea mai bună dintre aceste terapii alternative din cauză că ajută la durerile de spate şi de gât, în mare parte.

Balneoterapie

Cunoscută şi ca hidroterapie, balneoterapia este bazată pe ideea că apa poate ajuta în vederea unei game destul de variate de condiţii incluzând şi umflăturile, anxietatea şi artrita. Vindecarea cu apă poate fi extrem de benefică, ajută la eliberarea şi relaxarea muşchilor şi stimularea circulaţiei sangvine. Deasemeni, poate descreşte şi inflamaţiile şi creşte circulaţia.

Dacă poţi şi ai cum să ajungi în zonele cu ape ce conţin minerale benefice ca şi sodiu, potasiu, magneziu şi calciu, îţi recomand să faci baie oricât de des este posibil.

A close up shot of decorative flowers floating on water surface.

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top