Femini.ro

5 alimente preferate ce vor dispărea pentru totdeauna

Diete şi sănătate

5 alimente preferate ce vor dispărea pentru totdeauna

Dacă pentru tine schimbarea climatului nu pare că este chiar o problemă ce ameninţă serios, să ştii că pentru câteva dintre acele alimente preferate de tine, lucrurile nu sunt chiar roz.

Schimbările de climat prezintă un impact diferit asupra culturilor în diferite părţi ale lumii, depinzând foarte tare de condiţiile de creştere însă, în general se va reduce productivitatea agriculturii de orice fel- asta însemnând un acces mai redus la mâncare şi bineînţeles, şi o calitate mai proastă a mâncării, aşa cum spun şi specialiştii.

Acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună care sunt cele 5 alimente preferate în privinţa cărora trebuie să-ţi faci griji:

Sirop de arţar

Copacii care produc acest sirop se pare că sunt neprietenoşi cu temperaturile ridicate datorate încălzirii globale. Aceştia încep să producă în momentul în care afară sunt cu câteva grade mai mult decât îngheţul din primăvară însă se opresc în momentul în care termometrul o ia razna.

Cu temperaturile din ultimii ani, se pare că oamenii de ştiinţă menţionează că producţia a fost redusă cu mai mult de 40% iar siropul conţine mai puţin zahăr decât înainte.

Cafeaua

Când vine vorba de alimente preferate, sunt sigură că aceasta se află printre primele iar lipsa ei nu cred că va aduce fericire în vieţile multora.

Conform unui studiu se pare că fără o acţiune puternică asupra reducerii de emisii, fără schimbarea climatului, producţia de cafea va fi redusă cu până la 50% şi asta până în 2050. Până în 2080, cafeaua sălbatică, o resursă genetică deosebit de importantă pentru fermieri va fi cu totul dată dispărută.

Ciocolată

Boabele de cacao au nevoie de anumite condiţii particular pentru a ajunge la maturitate, pentru a fi bune pentru consum iar schimbările de climat nu vor face nimic altceva decât să le distrugă înainte de a fi culese. În mod specific, cacaua creşte doar la 20 grade maxim- depinde de partea pe care se cresc acestea.

Creveţi

Cu toate că vei avea impresia că piaţa este supra-saturată de fructe de mare, un studiu recent efectuat în Maine  indică faptul că nu ne vom mai lăfăi prea multă vrem. Când temperatura oceanului creşte, creveţii bebeluşi- cei care se numesc şi larve, prezintă şanse mult mai mici de a ajunge până la maturitate. Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă au descoperit că larvele se chinuie mult mai tare să supravieţuiască în momentul în care apa este mai caldă cu 5 grade.

Oamenii de ştiinţă au văzut în Rhode Island faptul că aceştia au dispărut în apele mai calde.

Berea

Lucrurile nu vor arăta prea bine pentru ţările în care se consumă deosebit de multă bere deoarece în 2015 producţia a scăzut cu peste 26% de procente. Germania şi SUA împreună produc 2/3 din importul în lume şi asta însemnând că dacă se produc anumite alteraţii în aceste zone de creştere, tot restul lumii va avea de suferit.

Se pare că în pământ s-a descoperit o nouă minerală ce nu face deloc bine gustului berii.

More in Diete şi sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top