5 beneficii ale uleiului de jojoba
Uleiul de jojoba a fost supranumit aurul cosmeticii iar vitaminele, mineralele și antioxidanţii perzenţi fac dovada. Este bun atât pentru ten, scalp și păr, dar și pentru pielea corpului și unghii.
Ce este, de fapt, jojoba
Majoritatea dintre noi am auzit măcar o dată în viață de uleiul de jojoba, dar puțini știu exact și ce este de fapt jojoba. Ei bine, jojoba este un arbust care se găsește în zonele secetoase din nordul Mexicului, dar apare și în zonele de sud-vest ale Americii. Arbustul face niște seminţe ce sunt mai apoi prelucrate și transformate atât în ceară, dar și în ulei.
Ce este uleiul de jojoba
Uleiul obținut din seminţele acestui copăcel reprezintă o sursă de vitamine, minerale precum vitamina E care este foarte bună pentru renegerarea pielii, vitamine din clasa B, zinc, cupru, seleniu, iod și crom. Ceea ce îl face să fie atât de lăudat este textura care îl transformă într-un bun agent de hidratare a pielii și aici este vorba de toate categoriile. Mai exact, are un ph asemănător cu cel al pielii lucru care îl face delicat cu aceasta mai ales cu cea grasă. În plus, nu încarcă tenul, este ușor și nu are parfum. Este galben la culoare iar mulți vorbesc despre el ca de un veritabil aur al cosmeticii.
La ce este bun uleiul de jojoba
Are reale proprietăți de hidratate și emoliere fapt ce îl recomandă în ingrijirea părului, dar nu numai. Piața cosmeticelor este plină de astfel de produse care au în compoziţie ulei de jojoba și se adresează îngrijirii pielii. Dacă atunci când este aplicat pe firul de păr reușește să îl hidrateze menţinându-l mult timp așa, pe piele reface bariera de protecție ceea ce este un aspect important în prevenirea deshidratării, a iritaţiilor, eczemelor etc. Poate fi folosit deopotrivă atât de persoanele care un deficit de sebum, dar și de acelea la care situația este total opusă. De asemenea, se poate utiliza în îngrijirea părului cu un scalp ce produce grăsime în exces. Deţine proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene, nu este comodogen și nici toxic, așa că poate fi utilizat fără reţineri. Se poate folosi chiar și în îngijirea pielii corpului oferind rezultatele din cele aşteptate.
Hidratează foarte bine pielea
Spuneam anterior ca în industria cosmetică este uzitat pentru producerea multor produse care sunt destinate îngrijirii pielii. Din acestea se regăsesc atât loţiunile, dar și cremele. Aplicat pe piele, o lasă suplă și catifelată. Deține un procent impresionant de ceramide ce acoperă practic celule pielii care sunt responsabile de reglarea nivelului de hidratare a acesteia. Un alt aspect care îl face să fie spectaculos este rapiditatea cu care pătrunde în piele lăsând-o hidratată dar fără urme grase sau reziduri. Lasă în schimb o peliculă aproape insesizabilă al cărei rol este de a preveni deshidratarea. De asemenea, protejează pielea de poluare și alergeni. Graţie tuturor acestor lucruri este delicat cu pielea uscată sau care prezintă astfel de zone și e un produs fantastic pentru redarea sănătății acesteia.
Cât trebuie aplicat pe piele
Spre deosebire de alte produse la care pentru obţinerea rezultatelor dorite trebuie folosită o cantitate anume, la uleiul de jojoba se uzitează doar foarte puțin. Așadar, se aplică câțiva stropi pe mâini pentru hidratarea și catifelarea acestora sau, după caz, puțin pe ten.
Este bun pentru combaterea eczemelor și a rozaceei
Cu reale proprietăți antiinflamatorii, uleiul de jojoba îngrijește atent pielea care suferă, o tratează și reușește astfel să elimine problema. Este considerat un leac natural pentru combaterea eczemelor, dar și un produs excepțional pentru înlăturarea roşeţii pielii. Cum trebuie folosit pe pielea cu probleme? Se îmbibă un disc demachiant din bumbac în ulei de jojoba și apoi se aplică direct pe zona cu probleme. Se recomandă în acest sens efectuarea tratamentului de două ori pe zi până ce se scapă de problemă.
Normalizează producţia de sebum
Deși în îngrijirea unui ten gras cu probleme nu se folosește de obicei nici un fel de ulei pentru că îl încarcă și astfel pot să apară coşurile, uleiul de jojoba este o excepție. Acesta nu blochează porii și nici nu îl face să strălucească mai tare. De fapt, curăţă tenul de impurităţi, previne apariţia punctelor negre și echilibrează nivelul producției de sebum ceea ce este un aspect important în prevenirea coşurilor și a altor imperfecţiuni. Cum trebuie folosit în îngrijirea tenului gras? După demachiere se aplică o cantitate mică pe piele și asta-i tot.
Reduce semnele îmbătrânirii
Lista beneficiilor acestui ulei nu se încheie aici. Este foarte bun pentru a întârzia îmbătrânirea. Aşadar, ridurile și liniile de expresie pot aștepta. Meritele se acordă vitaminei E care regenerează pielea și ține la distanță radicalii liberi răspunzători pentru îmbătrânirea pielii. Așa se face că folosirea periodică a uleiului în îngrijirea tenului reușește să scadă liniile de expresie și ridurile cu până la 24%. Impresionant, nu? De asemenea, prezenţa antioxidanţilor și a acidului linoleic regenerează pielea.
Tu foloseşti ulei de jojoba? Spune-ne pe femini.ro!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita că îi poți da share pe pagina de Facebook!
Uleiul de mentă-beneficii aduse sănătăţii şi frumuseţii
Loţiune de corp sau ulei: ce ar trebui să folosesc?
Am încercat 4 ingrediente naturale pentru tenul uleios-iată ce s-a întâmplat!
