Femini.ro

5 lucruri care-ţi înrăutăţesc perioada menstruaţiei

Sănătate

5 lucruri care-ţi înrăutăţesc perioada menstruaţiei

 

Pentru majoritatea doamnelor şi domnişoarelor, perioada menstruaţiei este cea mai groaznică şi neagră dintr-o lună. În concordanţă cu ceea ce arată studiile, se pare că sunt anumite obiceiuri care ar putea face aceste zile chiar mai proaste- de la cofeină, la alcool, muncă până la anxietate.

Aşa că, mă simt nevoită să împărtăşesc cu voi lista de mai jos, cu cele mai groaznice lucruri care-ţi înrăutăţesc serios perioada menstruaţiei şi ce trebuie să faci pentru a scăpa de ele.

Anxietatea şi stresul

Oamenii de ştiinţă întotdeauna au notat faptul că anxietatea şi stresul ce provin în mare parte de la locul de muncă reprezintă doi dintre cei mai mari contribuitori ai ciclului menstrual îngrozitor de rău. Deasemeni, pentru 98% dintre femeile studiate, stresul provocat de muncă reprezintă factorul numărul 1 când vine vorba de perioada menstruaţiei mai proastă decât de obicei.

Esenţial de menţionat mai este că stresul de la job poate creşte considerabil şi riscul de depresie şi chiar suicid.

Beauty portrait of a stressed woman standing isolated on a white background

Băuturile cu cofeină

Peste 78% dintre femeile ce au participat la studiul de mai sus, pentru cei de la Mintal Daily, se pare că doar cofeina este prima şi cea mai importantă când vine vorba de declanşarea unei menstruatii severe şi asta din diferite motive. Lasă-mă să-ţi explic: cofeina, în special cea care se găseşte în sucuri, poate creşte şansele de crampe dureroase şi pusee de căldură pe timpul nopţii. Insomnia, un simptom comun al crampelor este de vină deoarece asta înseamnă că vei sta toată noaptea trează şi vei resimţi tot ce se întâmplă în corpul tău.

Fumatul

Când vine vorba de perioada menstruaţiei, fumatul este un mare „NU”! Iată şi de ce: această activitate poate avea impact asupra estrogenului, testosteronului şi progesteronului din organismul tău. Aceşti hormoni joacă un rol crucial în dezvoltarea sindromului premenstrual, ceea ce înseamnă că te poate face să arăţi precum cel mai groaznic om de pe acest pământ- din toate punctele de vedere.

În mod clar, fumatul de foarte multe ori este amestecat cu alcoolul iar alcoolul reprezintă un alt factor advers care-ţi poate înrăutăţi serios condiţia.

Alcoolul

Ia mâinile de pe băutură! De ce? Alcoolul consumat chiar înainte de ciclu nu va face nimic altceva decât să exagereze simptomele şi acest fapt nu este deloc drăguţ.

Să bei băuturi alcoolice nu numai că te deshidratează dar îţi scad şi nivelul de magneziu şi îţi schimbă dispoziţia, duc la depresie, dureri de cap şi sensibilitate la nivelul sânilor.

Sari peste somn

Da, sindromul premenstrual poate cauza insomnie din cauza durerilor şi a crampelor însă, chiar şi aşa sunt câteva lucruri care te pot ajuta să adormi foarte repede. În primul rând însă, lasă-mă să-ţi explic de ce lipsa de somn este un lucru extrem de rău când vine vorba de perioada menstruaţiei.

Ciclul de somn prezintă o influenţă majoră în reglarea hormonilor sexuali aşa că, în momentul în care întrerupi acest ciclu, îţi dai peste cap procesul. Şi când faci asta: ciclul tău poate rezista mai mult dacă te decizi să nu dormi în această perioadă.

Businessperson sleeping in office

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top