Femini.ro

5 lucruri pe care oamenii inteligenţi nu le fac

Carieră şi dezvoltare

5 lucruri pe care oamenii inteligenţi nu le fac

 

Prima întrebare care chiar merită un răspuns este: ce face un individ a fi deştept? Este abundanţa de fapte pe care le poate memora? Pe care le poate ţine minte? Este, peste toate, poate un IQ excepţional? Poate este înţelepciunea de a lua o decizie extraordinar de bună într-un moment crucial al vieţii lui şi a celor dragi?

Sau mai bine zis, o combinaţie bună între aceste trăsături menţionate.

Bineînţeles, oamenii inteligenţi au şi succes în viaţă dar este incredibil de greu să scoţi în faţă exact lucrurile care sunt de-a dreptul responsabile pentru stilul său de viaţă cu mult peste majoritatea. Adevărul este că mult mai uşor poţi observa lucrurile pe care nu le fac, acţiunile în care nu sunt protagonişti şi să ajungi să tragi nişte concluzii.

Nu neagă posibilitatea de a face economii

Să fii prudent este o virtute şi nu trebuie să fie confundată cu zgârcenia sau orice altceva negativ. Să fii capabil să-ţi manevrezi propriile finanţe şi să mai faci şi economii, să eviţi cheltuielile inutile, este o calitate admirabilă.

Oamenii inteligenţi fac aceste lucruri fără prea mari bătăi de cap.

A young woman lying on her couch eating cereal

Nu depind de alţii

Nu este nimic greşit în a avea prieteni, membri ai familiei sau chiar colegi de muncă pe care să te bazezi ori de câte ori ai nevoie deoarece fiecare dintre noi ar trebui să aibă cel puţin o persoană în viaţă pe care să o sune când întâmpină anumite obstacole.

Însă, şi pentru aceasta este o limită iar oamenii inteligenţi ştiu când să se abţină şi când să spună „stop”. Când au nevoie de asistenţă de vreun fel, acordă foarte mare atenţie pentru a observa dacă problema în cauză este chiar atât de dificilă; de cele mai multe ori este vorba în mare parte de nesiguranţă.

Nu acţionează iresponsabil

Asta nu înseamnă că oamenii inteligenţi nu se distrează, ci din contră: beau, râd, dansează, ies în oraş, însă, iresponsabilitatea nu este egală cu plictiseala şi dezinteresul aceştia având o viaţă organizată.

Cu toţii avem anumite responsabilităţi, mai mici sau mai mari şi de foarte multe ori nu ar trebui să ne fie impuse de alte persoane.

Nu permit trecutului să-i ţină pe loc

Trecutul nu poate fi şters, acesta este un fapt universal valabil chiar şi pentru cei mai buni dintre cei mai buni dar, niciodată nu va veni să ne „hărţuiască” atâta vreme cât suntem împăcaţi cu deciziile făcute şi nu-i permitem. Trebuie să învăţăm cum să trăim de pe urma acestuia şi cum să nu-i permitem să interfereze cu planurile de viitor.

Dacă nu este ceva folositor care poate fi recuperat de acolo, din experienţele prin care ai trecut, pur şi simplu închide uşa în spatele tău.

Nu se bazează pe noroc pentru a le rezolva problemele

Speră la ce este mai bine dar fii pregătit pentru ce este mai rău- da, aceasta este o frază destul de bună după care ne putem putem ghida în viaţă.

Niciodată nu ar trebui să te bazezi pe noroc chiar dacă este vorba şi de cel mai mic fragment în viaţa ta deoarece aşa vei ajunge să-ţi sufoci ambiţia. Munceşte şi trage tare pentru a te bucura de gloria dorită.

Portrait of attractive woman resting on the yoga mat

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top