Nutriţie
5 mâncăruri pe care niciodată nu ar trebui să le consumi
Sunt mâncăruri atât de periculoase încât este de preferat să le ţii departe de bucătăria ta cu orice preţ. Se pare că uleiurile „sănătoase” îţi poţi trimite corpul într-o stare inflamatorie, de vreme ce mostrele ce se ţin în frigidere în supermarket-uri dar şi la tine acasă îţi vizează în mod direct vasele de sânge.
Mai jos vei găsi o listă cu mâncăruri pe care niciodată nu ar trebui să le consumi şi să cauţi în schimb alternative sănătoase, sigure:
Cărnuri procesate
Conservanţii, ca şi nitratii şi sulfiţii se află în strânsă legătură cu cancerul; de fapt, American Institute of Cancer Research a scos la iveală faptul că nu există un nivel sigur de expunere când vine vorba de această categorie de mâncăruri. Specialiştii ne recomandă să căutăm întotdeauna opţiuni fără nitraţi şi sulfati sau dacă este posibil, renunţă la sandwich-urile făcute acasă şi ai mare grijă şi la ceea ce comanzi în oraş.
Somon crescut la fermă
Şi asta din cauză că acest tip de somon este crescut în medii deosebit de murdare, supra-aglomerate în cadrul cărora se folosesc deosebit de multe pesticide toxice, antibiotice şi dezinfectanţi meniţi de a alunga orice tip de boală.
În loc, ia-ţi doza de omega 3s de la somonul salbatic sau de la peştii mai mici, ca şi sardinele.
Grăsimi inflamatorii
Când vine vorba de acizii graşi trans-saturaţi ce se găsesc cu precădere în uleiurile hidrogenate, în cele parţial hidrogenate, în unturi şi margarine, acestea toate au tendinţa de a ajuta de depunerea mult mai rapidă a grăsimii pe burtă, în special şi de a creşte riscul apariţiei şi dezvoltării stării de depresie.
Uleiul vegetal, din soia, din alune, din seminţe de bumbac, de palmier este deasemeni plin de grăsimi inflamatorii, explică specialiştii.
De recomandat ar fi ca întotdeauna să alegi grăsimi sănătoase, ca şi ulei de cocos sau ulei de măsline; aceste două variante te vor ajuta să reduci durerea şi inflamaţia şi mai ales, vei observa mai puţină grăsime la nivelul abdomenului.
Sirop de porumb bogat în fructoză
Acesta se ascunde în tot felul de mâncăruri, chiar şi în unele pe care nu le-ai fi suspectat vreodată, ca şi pâinea şi ketchup-ul. Oamenii de ştiinţă au legat acest ingredient de o secreţie crescută de insulină, de grăsimea de pe burtă dar şi de stimularea apetitului. Cu acest sirop în organism, corpul nu înţelege pe deplin acel semnal cum că tocmai ai terminat de mâncat aşa că, vei avea parte de şi mai multe pofte mai târziu.
Îndulcitori artificiali
Îndulcitorii artificiali poate nu vin cu foarte multe calorii în acele mici pacheţele, însă, studiile au arătat că pot creşte serios nivelul de insulină din organism. Deasemeni, cu toate că nu afectează în vreun fel nivelul de zahăr din sânge, aceştia stimulează hormonul apetitului, spunându-i, transmiţându-i corpului tău să depoziteze mai multă energie în grăsime, explică specialiştii.
Dacă trebuie neapărat să foloseşti un îndulcitor, alege unul pe baza de cocos sau de stevie.
