Femini.ro

5 măşti pentru ten pe care să le folosești în sezonul rece

Întreţinere

5 măşti pentru ten pe care să le folosești în sezonul rece

Frigul și vântul agresează tenul iar aspectul acestuia este compromis. Reacționează! Folosește măşti care să întreţină frumusețea pielii tale.

poza-4

1. Mască de avocado pentru tenul uscat

Avocado este un fruct exotic cu miez verde, textură untoasa și un important conţinut de grăsimi sănătoase omega 3. Supranumit și untul verde, avocado face adevărate minuni pe ten, mai ales în prevenirea ridurilor. În sezonul rece poți să îți întreţii tenul dacă apelezi la o mască pe bază de avocado. Pentru aceasta ai nevoie de puţin ulei de măsline de cea mai bună calitate și miezul de la un fruct de avocado. După ce ai înlăturat sâmburele de la fructul de avocado pasează miezul cu ajutorul unei furculițe sau pune-l în blender. Amestecă apoi piureul de avocado cu puțin ulei de măsline astfel încât să creezi o pastă omogenă pe care să o aplici pe tenul demachiat în prealabil. Las-o apoi să acţioneze între 15 și 20 de minute, după care spală faţa cu apă călduţă și aplică o cremă hidratantă. Această mască pe bază de avocado este indicată tenului uscat și predispus la iritaţii în sezonul rece.

avocado-1

2. Mască cu ou pentru tenul gras

Dacă ai tenul gras și porii vizibil dilataţi, masca pe bază de albuş de ou este perfectă. Pentru asta tot ce trebuie să faci este să spargi un ou proaspăt, să separi albuşul de gălbenuş iar cel dintâi să îl bați spumă, după care să îl aplici pe tenul curat cu ajutorul unei pensule. Lasă masca să actioneze preț de circa 20 de minute, după care înlătur-o cu apă călduţă. Această mască redă strălucirea tenului și îl protejează de factorii externi agresori.

3.Mască cu banană pentru tenul mixt

În schimb dacă ai tenul mixt și frigul îți dă bătăi de cap, poți încerca o mască-minune pe bază de banană și smântână. Tot ce trebuie să faci este pasezi miezul unei banane proaspete până ce obții un piure consistent. Încorporează apoi în piureul de banană puțină smântână proaspătă până ce îți rezultă o pastă omogenă pe care să o aplici pe tenul curat. Las-o să acţioneze până la cel mult 30 de minute, după care spală tenul și aplică o cremă hidratantă.

poza-2

4. Mască cu miere și lapte pentru tenul uscat

Masca cu miere și lapte este de departe una dintre cele mai nutritive. În timp ce laptele hidratează și catifelează tenul, mierea suplineşte rolul de bun cicatrizant, antiseptic și antibacterian. Atât mierea cât și laptele sunt surse semnificative de vitamine și minerale. Aplicate pe pielea feţei conferă un rezultat spectaculos care poate rivaliza cu cel obţinut în urma sedinţelor de la salon. Tot ce trebui să faci ca să te răsfeţi cu o astfel de mască este să amesteci 2 linguriţe de miere bio cu 5-6 linguriţe de lapte tot bio. Amestecă până ce obții un mix omogen și aplică-l pe tenul curat, după care lasă-l să acţioneze preț de 15-20 de minute. La final, aplică pe ten o cremă cu rol hidratant. Această mască se poate aplica și pe gât.

5. Mască cu ciocolată

Această mască conține antioxidanţi și este benefică pielii în prevenirea semnelor de îmbatrânire, dar și pentru redarea strălucirii. Pentru aceasta trebuie să amesteci o treime de pudră de cacao de bună calitate cu un sfert de ceașcă de miere bio, 2 linguriţe de smântână sau iaurt integral și 3 linguriţe de fulgi de ovăz. Mixează bine și apoi aplică masca pe pielea curată, las-o să acţioneze până la 20 de minute, după care înlătur-o cu apă călduţă. Pe lângă faptul că miroase tare bine această mască este numai bună pentru menţinerea sănătății tenului în sezonul rece.

Descoperă cum poţi să ai grijă de pielea ta în sezonul rece!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top