Femini.ro

5 măsti pentru tenul acneic

Întreţinere

5 măsti pentru tenul acneic

Ai tenul acneic și te-ai saturat de micile imperfecţiuni care parcă nu mai trec cu nimic? Iată câteva măşti care dau randament.

skin5

1. Mască de şofran

Alături de bine înmiresmata vanilie, şofranul reprezintă unul dintre cele mai scumpe mirodenii din lume și cu o lungă tradiție în ceea ce privește uzul acestuia. Este folosit atât în arta gastronomiei, dar și în frumusețe pentru tratarea unor afecţiuni ale pielii, așa cum este acneea. Deține proprietăți antibacteriene și tocmai de aceea nu ar trebui să te mire faptul dacă îl vei vedea pe eticheta unor măsti destinate tenului gras/acneic. O astfel de mască ți-o poți prepara și tu acasă. Vei avea nevoie de un sfert de linguriţă de pudră de şofran, 2 linguriţe de mălai sau de făină, câteva picături de miere naturală de albine, câteva picături de zeamă de lămâie și un sfert de ceașcă de iaurt integral, bio. Toate aceste ingrediente se amestecă într-un mojar sau bol mai micuț, după care se întinde pe tenul curat și se lasă să acţioneze un timp de 15-20 de minute, după care spală faţa cu apă călduţă și aplică un produs de hidratare.

skin2

2. Mască de argilă verde

Pentru această mască vei avea nevoie de puțină miere naturală de albine, pudră de argilă verde și puțină apă. Se amestecă, aşadar, o parte de argilă verde la două parţi de apă. Dacă obții o mască prea lichidă, mai adaugă puțină argilă. Strecoară câteva picături de miere și dacă dorești, câteva picături de ulei esenţial (din sortimentul preferat de tine). Această mască se ţine pe tenul proaspăt demachiat preț de 15 de minute, după care se înlătură. De ce o mască cu argilă? Simplu! Argila este un pământ viu cu o sumedenie de minerale și beneficii aduse sănătății. Reduce cantitatea de sebum, matifiază tenul, îl vindecă de acnee și chiar ajută la vindecarea cicatricilor.

3. Mască de căpşuni

Dincolo de nuanţa apetisantă de un roșu aproape sângeriu, parfumul deosebit și gustul irezistibil de dulce, căpşunile sunt foarte bune în tratarea tenului gras. De fapt, acestea conţin vitamina C care redă strălucirea de altădată a tenului. Cum să obții o astfel de mască? Nimic mai simplu de atât! Îți trebuie 4-5 căpşuni, o linguriţă de miere naturală de albine și o linguriţă de zeamă proaspăt stoarsă de la o lămâie. Prepară din căpşuni un piure în care să adaugi mierea și zeama de lămâie, amestecă până la omogenizare, după care întinde masca pe tenul curat și las-o 15 minute. Curaţă tenul și hidratează-l cu o cremă hidratantă adaptată capriciilor acestuia.

skin1

4. Mască de căpşuni, miere și zahăr brun

O astfel de mască se prepară din 6 căpşuni, o linguriţă de miere bio, o linguriţă de zahăr brun și o linguriţă de suc proaspăt de lămâie. Toate ingredientele se mixează până la omogenizare, după care masca se întinde pe ten și se lasă așa preț de 10 minute. Se spală apoi faţa cu apă călduţă și se aplică imediat o cremă hidratantă.

5. Mască de argilă

O astfel de mască se prepară din una-două linguriţe de apă distilată sau apă plată, o linguriţă de fulgi de ovăz, 4 picături de ulei esenţial de arbore de ceai și o linguriţă de argilă verde. Se amestecă ingredientele și se aplică apoi masca pe tenul curat. Uleiul din arbore de ceai este foarte recomandat în tratarea acneei datorită proprietăţilor antibacteriene. Masca pe care o obții din amestecul ingredientelor o întinzi pe faţă și o lași până ce se usucă, după care o înlături.

Descoperă beneficiile uleiului de lavandă!

Află cum poţi să îţi prepari o cremă pentru tenul uscat!

Descoperă 3 măşti pentru tenul uscat!

Află cum poţi să îţi faci o loţiune pentru mâini!

Vezi 5 sfaturi pentru a avea mâini catifelate şi în sezonul rece!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top