Femini.ro

5 metode de reciclare a bradului de Crăciun

Casa şi grădina

5 metode de reciclare a bradului de Crăciun

Aşteaptă! Sper că n-ai aruncat până acum bradul de Craciun şi te-a gândit şi la reciclare! O poţi face chiar dacă nu te-ai gândit la asta până acum şi asta chiar dacă îţi este frică de acele sale.

Iată care sunt metodele de reciclare a bradului de Crăciun deoarece ştiu că te-am făcut curioasă:

Oferă-l păsărilor

Mută bradul de Crăciun afară în curte sau în apropierea casei tale, blocului, planteaza-l deoarece acesta poate asigura hrană şi cămin- să-l numim aşa- pentru foarte multe dintre înaripate. Chiar şi mai bine decât atât, poţi pune tu diverse bobiţe şi cereale în el- mixuri ce se găsesc în magazinele specializate şi te poţi bucura în fiecare zi de privelişte, de noi şi noi prieteni.

În acest mod, bradul tău de Crăciun nu numai că va atrage păsările dar le şi va hrăni.

Oferă-l peştilor

Afundă bradul într-un lac, într-un râu, într-un ceva- cu permisiune înainte, bineînţeles, deoarece tot reciclare se numeşte. În ape adânci, copacii vechi, bătrâni devin cămine pentru peşti şi pentru insectele acvatice. Mai mult decât atât, în anumite zone, copacii pot acţiona ca şi bariere pentru nisipuri şi pentru eroziunea solului.

Compost

Sună la biroul administrativ al municipalităţii pentru a afla dacă oraşul sau zona în care locuieşti are o zi specială în care se adună bradul de Crăciun sau plasează-l undeva de unde va fi luat şi transformat în compost- cu ajutorul bălegarului şi a altor plante, fructe şi legume.

De foarte multe ori, cei de la municipalitate le strâng pentru a face îngrăşământ şi pentru a-l plasa gratis celor ce au nevoie. Da, nu vei şti care este al tău, însă, te vei simţi bine ştiind că ai contribuit la ceva.

Pune-l în grădină

Mută bradul de Crăciun din casă în grădină, chiar într-un colţ al acesteia deoarece o dată ce va veni primăvara, vei observa cât de frumos se va mula cu toate celalalte plante şi legume, pomi ce vor prinde viaţă numaidecât.

Plantează-l pentru următorul Crăciun

Acest tip de reciclare va fi o activitate ce îţi va face foarte mare plăcere, mai ales dacă ai un partener, copii sau doar o familie mare. Tot ce trebuie să faci este să alegi într-un an un copac mai micuţ pe care să nu-ţi fie foarte dificil să-l împachetezi şi să-l bagi într-un sac plin de îngrăşăminte pe care ulterior să ajungeţi să-l legaţi.

Ai grijă să găseşti un loc potrivit acestuia şi să nu îngheţe deoarece dacă asta se întâmplă, toată munca voastră a fost în zadar. Dacă observi că bradul s-a uscat, trebuie să ştii că nu mai sunt prea multe de făcut.

Orice te-ai decide să faci, este important să o alegi pe cea care se potriveşte ţie, stilului de viaţă, nivelului tău de activitate şi mai ales, dacă stai la curte sau la bloc- sunt anumite restricţii şi limitări.

Gândeşte-te în primul rând la reciclare când doreşti să arunci orice fel de lucru, de orice natură ar fi!

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top