Femini.ro

5 remedii naturale pentru sciatică

Fii în formă

5 remedii naturale pentru sciatică

Au! O durere groaznică ce-ţi atacă spatele până înspre picior nu te lasă de câteva zile deloc în pace. Ei bine, sunt şanse destul de mari să suferi de sciatică- o iritaţie a nervilor care merge de la pelvis până la spatele picioarelor tale.

Din fericire însă durerea are tendinţa să dispară în câteva săptămâni, explică specialiştii, însă, se pare că nu există nici un fel de garanţie că aceasta nu se va întoarce în timp.

Un medicament anti-inflamatoriu te poate ajuta în acest caz, pentru moment, pentru a scăpa de durere, însă, dacă doreşti să grăbeşti acest proces de vindecare şi pentru a reduce agonia într-un mod natural, încearcă aceste remedii pentru sciatica ta.

Odihneşte-te şi pune o compresă

Poţi accelera procesul de vindecare a nervilor care ţi-au declanşat sciatica doar prin a-ţi odihni şi relaxa piciorul pentru o zi sau două şi prin a aplica o compresă caldă sau rece în zona cu probleme, explică specialiştii. După câteva zile exerciţiile îţi pot fi de mare ajutor, afirmă aceştia în continuare. Începe prin câteva plimbări scurte şi creşte, măreşte activitatea în momentul în care şi durerea îţi permite.

Tired woman sleeping on the coach at office

Întinde-te, pe cât posibil

Dacă durerea este cât se poate de intensă dau problemele tale cu aceşti nervi, cu sciatica încă persistă, medicul îţi poate propune să încerci şi terapia fizică. Această persoană, terapeutul, te poate învăţa, îţi poate arăta anumite mişcări şi exerciţii speciale de întindere- ca şi aplecările adânci şi cele cu ajutorul unui roller- acestea nu vor face nimic altceva decât să-ţi uşureze această presiune ce se află pe nervii mai sus menţionaţi, explică în continuare specialiştii.

Înţeapă problema

Acupunctura, demonstrat fiind, te eliberează de durerea cauzată de sciatică, conform unor studii din “Evidence- Based Complementary and Alternative Medicine”. Acupunctura mai este şi recunoscută de Institutul Naţional de Sănătate ca şi o alternativă acceptabilă pentru terapiile convenţionale când se ia în vedere durerile de spate- incluzând şi nervii pentru sciatică, continuă specialiştii.

Redefineşte-ţi tehnica

“The Alexander Technique” poate asigura eliberare de durere, chiar şi de cea cauzată de sciatică, afirmă specialiştii. Deasemeni această tehnică mai corectează şi postura greşită şi ne învaţă obiceiurile normale ale mişcării. Ca şi parte a terapiei, un practicant îţi va arăta tot ce este de făcut corpului tău.

Masajele

Terapia pe bază de masaje ce se fac strict în locurile cu probleme nu vor face nimic altceva decât să relaxeze muşchii ce înconjoară presiunea nervilor sciatici, explică specialiştii. Câteva vizite la un astfel de terapeut îţi pot lua durerea “cu mâna”, atât la propriu cât şi la figurat.

Sună-ţi osteopatul

Ajustările efectuate de un specialist asupra sistemului tău musculoscheletal pot alinia pelvisul şi coloana dar mai mult decât atât, ce ne interesează pe noi este că te pot elibera şi de presiunea existentă în zona cu probleme, afirmă specialiştii. Manipularea chiropractica poate ajunge să aibă acelaşi rezultat aşa că depinde de tine pe care o vei alege şi cu care te simţi mai confortabil.

Teeth checkup at dentist's office

Continue Reading
You may also like...

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top