Femini.ro

5 rezolvări la care pielea ta doreşte să apelezi

Întreţinere

5 rezolvări la care pielea ta doreşte să apelezi

La mulţi ani, dacă nu ţi-am spus până acum şi sperăm ca noul an să fie mult mai bun decât anteriorul, atât pentru tine cât şi pentru cei din jurul tău. Dar acum, după ce toate sărbătorile s-au încheiat a venit momentul ca tu să te apuci serios de treabă: este momentul pentru câteva rezolvări!

Mai multe genoflexiuni, mai multe salate, mai puţine pahare cu vin- acestea toate pot fi pe listă, însă, nu uita de pielea ta. Apelează la aceste 5 rezolvări pe care ţi le-am prezentat mai jos dacă doreşti un impact major şi un ajutor pentru pielea ta.

Baneazã bacteria

Spală-ţi periile pentru machiaj anul ăsta- şi pe bune. Cel puţin o dată pe săptămână dacă se poate pentru a ţine toate bacteriile cauzatoare de infecţii departe de porii tăi. Aplicarea unui machiaj pe pielea ta cu o perie murdară poate duce la acnee, iritaţie, afecţiuni bacteriene ale tenului.

Şi nu în ultimul rând, aruncă machiajul vechi! Nu-ţi risca frumuseţea tenului. Asigură-te că rimelul nu este mai vechi de 3 săptămâni iar fondul de ten şi anticearcanul de 1 an de zile. Pudrele rezistă mai mult, însă adu-ţi aminte că nu pentru totdeauna.

Cel mai sigur element din trusa ta în mod probabil este creionul de ochi pentru că eşti nevoită mereu să-l ascuţi.

Fashion Beauty. Beautiful Woman With hairsyle  and Luxury Makeup isolated on white background in studio. Beautiful Girl Face

Fii delicată cu ochii tăi

Dacă doreşti să eviţi ridurile- şi cine nu vrea?- încearcă pe cât posibil să îi freci cât mai delicat cu putinţă. Cum? Taie din ecuaţie rimelul rezistent la apă deoarece acesta are nevoie de mai multă muncă pentru a fi îndepărtat şi acest fenomen poate intensifica cercurile de sub ochi. În plus, fii foarte atentă când îndepărtezi orice tip de machiaj din zona ochilor.

Gândeşte economic

În loc să cheltuiesti foarte mulţi bani pe produsele de îngrijire pentru pielea ta, asigură-te că acorzi atenţie dozării acestora. Când vine vorba de ce trebuie să pui pe faţă, mai puţin înseamnă destul, sau prea mult.

Mergi la un specialist

Este extraordinar de important să mergi o dată pe an la un dermatolog. Trebuie să monitorizezi cicatricile, aluniţele şi să observi din timp orice posibilă malformaţie a dermului tău. Dacă doreşti să străluceşti 24/7, fă-ţi timp pentru un masaj facial şi măşti cel puţin o dată la 2-3 luni.

Ladies Beauty Using Makeup Eye Shadow

Foloseşte produsele corecte pentru tine

Fă din anul 2016 anul în care încerci şi-ţi vei găsi produsele perfecte şi potrivite pentru tipul tău de ten, în loc să te laşi în mâna destinului când trebuie să alegi creme, baze, fonduri de ten, anticearne, pudre sau chiar măşti. Dacă ai un ten uscat, îndreaptă-ţi atenţia către o cremă nutritivă, mai grasă; dacă ai un ten uleios, rămâi la un produs pe bază de apă; dacă ai un ten sensibil, evită cât se poate acizii.

Când vine vorba de fondul de ten, asigură-te că alegi formulele potrivite care se adresează către pielea uleioasă, uscată, combinat sau cu acnee.

În materie de măşti, fiecare dintre noi este conştientă de cât de benefice sunt acestea- probabil sunt şi mai populare decât orice altceva- aşa că hai că începem să folosim măştile potrivite şi într-un mod corect, în funcţie de tipul de ten.

Continue Reading
You may also like...

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top