Femini.ro

5 situații care îți arată că ai o problemă de sănătate

Sănătate

5 situații care îți arată că ai o problemă de sănătate

5 situații care îți arată că ai o problemă de sănătate

Corpul uman ne surprinde mereu. Mici aluniţe sau alte imperfecţiuni pe piele pot fi câteodată un semnal de alarmă. Descoperă mai jos 5 situații care îți arată că poți să ai o problemă de sănătate.

1. Ai gingiile palide

Dacă dantura ta este una perfectă și chiar medicul te laudă pentru asta dar ai observat că ai în schimb gingiile cam palide, trebuie să știi poți să fii deshidratată. De fapt, gingiile foarte deschise la culoare trădează o lipsă de lichide în organism. Pentru asta, consumă zi de zi cel puțin 2 litri de lichide.

2. Poate fi anemie

Ai privit vreodată în zona din interiorul pleoapei inferioare? Dacă atunci când tragi de pleoapă și zăresti o zonă palidă și nu roşiatică, atunci s-ar putea să ai anemie. Anemia apare pe fondul unui deficit de fier în organism și poate fi prevenită dar și tratată dacă se adoptă un regim alimentar cât mai sănătos corelat cu suplimente nutritive. Spanacul, urzicile, loboda, ştevia, leurda, salata verde dar și alte vegetale cu frunze verzi sunt surse foarte bune de fier.

3. Ai un herpes

Ţi-a apărut vreun herpes la gură? De obicei acesta apare pe fondul unei infecţii în corp. Însă herpesul este și o problemă cu care s-ar putea să te mai întâlnești pe parcursul vieții și asta pentru că este cauzat de prezenţa unui virus. Ce poți să faci în schimb? Găsești la farmacie tot felul de produse care să combată herpesul inclusiv plasturi care îl acoperă atât de fin până la dispariția completă.

4. Ai o aluniţă care s-a modificat în ultima vreme

Aluniţele sunt zone hiperpigmentare de pe piele și deși au farmecul lor câteodată, acestea pot fi adevărate bombe cu ceas. Expunerea prelungită la soare fără a folosi produse cu spf este o adevărată declarație de război dată organismului. Crește exponenţial riscul de cancer de piele, de altfel o maladie foarte des întâlnită. Cum poți să o previi? Persoanele care au aluniţe ar trebui să nu se expună la soare sau să o facă cât mai puțin și controlat, adică folosind în permanenţă produse cu factor de protecție UVA dar și UVB (dar şi persoanele ce nu au aluniţe). De asemenea, periodic trebuie efectuate controale la medicul dermatolog care să inspecteze aluniţele. Când observi totuși că ai aluniţe care s-au mărit sau și-au schimbat forma, atunci trebuie să fugi numaidecât la medic pentru ca acesta să vadă dacă este cancer sau nu. Cu alte cuvinte, aluniţele trebuie ţinute toată viața sub control.

5. Negii

Negii sunt mici unflături pe piele, iar din punct de vedere medical sunt înregistrați ca și tumori beninge. Nu trebuie să te sperii de cum se aude asta, tumori benigne, căci nu înseamnă cancer. Totuși, negii sunt tare inestetici și ceea ce nu știu mulți este faptul că sunt cauzaţi de un virus. Se pot îndepărta de către medic apelând la mai multe variante de tratament, dar există și unele naturiste. Deși poate sună straniu că negii pot fi tratați naturist, seva de smochin este foarte bună pentru asta. Dacă vrei totuși să scapi rapid de ele, o poți face la doctor iar criogenarea este o variantă de tratament.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Citeşte şi…

Tot ce trebuie să ştii despre pistrui

Periajul uscat al corpului

5 întrebări pe care trebuie să le adresezi unui dermatolog

6 căi de a trata infecţiile virale comune 

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top