Femini.ro

5 soluții pentru ca dieta să funcționeze

Diete

5 soluții pentru ca dieta să funcționeze

5 soluții pentru ca dieta să funcționeze

Vrei să slăbeşti și nu știi ce să faci pentru ca dieta să aibă efect? Iată 5 soluții care te ajută să obţii rezultatele mult dorite.

1. Să dormi suficient

Știai că dacă nu te odihneşti suficient corpul nu slăbeşte, ci se îngraşă? Cum așa? Ei bine, somnul este foarte important pentru sănătate, dar are și un rol major în reducerea nivelului de stres. Atunci când nu te odihneşti cât trebuie crește nivelul de cortizol (hormonul stresului) și astfel în loc să slăbeşti te îngraşi. Așadar nu neglija importanța orelor de somn și încearcă să elimini stresul din viața ta.

2. Să te hidratezi

Apa este vitală pentru organism, dar și pentru ca o dietă să funcționeze. De ce asta? Foarte simplu. Apa ajută la eliminarea toxinelor din organism care se acumulează atât de pe urma consumului de alimente nocive, din pricina poluării din mediul înconjurător și la care suntem expuşi mai toţi, dar și din cauza unor vicii (fumat, alcool etc). Toate aceste toxine îngreunează funcționarea organismului dar și procesul de slăbire. Odată intrată în corp, apa elimină aceste toxine și astfel ai mai multe șanse să slăbeşti. Ca să slăbeşti mai ușor, consumă zi de zi cel puțin 2 litri de apă.

3. Să nu neglijezi importanța sportului

Dieta fără sport are prea puține șanse ca să dea roade. De ce asta? Pentru că sportul crește șansele de a arde caloriile. În plus, sportul este și un element definitoriu pentru o viața sănătoasă, deci nu ai cum să-l omiţi. Mai mult de atât, sportul te ajută sa îți pui în funcțiune muşchii și oasele, să îți tonifici astfel musculatura dar și să previi unele boli grave. Și chiar dacă pare un pic cam greu de crezut pentru începători, ajungi la un moment să iubești să faci sport.

4. Să previi excesele culinare

Excesele culinare reprezintă de cele mai multe ori cauza principală pentru apariţia kilogramelor în plus. De aceea trebuie să existe mereu un echilibru în regimul alimentar. Fie că ești la dietă sau nu, prevenirea exceselor culinare reprezintă cheia menţinerii în formă.

Cum poți să previi excesele culinare? Simplu. Eviţi excesele culinare dacă acorzi maximă atenție alimentelor pe care le cumperi, dacă planifici meniurile din timp astfel încât să eviţi un consum caloric mult prea mare, porţii uriașe și combinaţii alimentare dezastruoase. De asemenea, eviţi excesele culinare și dacă mănânci regulat, adică ai 3 mese pe zi și 2-3 gustări. În plus, porţiile trebuie să fie mereu mici, nu exagerate.

5. Să nu te sabotezi

Să renunți deodată la toate alimentele care îți fac plăcere sună ca și o declarație de război. Dar ce să faci, asta înseamnă dietă, adică să renunți la dulciuri, prăjeli, snacksuri și multe alte alimente hipercalorice ce ți-ar aduce foarte ușor kilograme în plus. Totuși, atunci când începi o dietă trebuie să fii sincer cu tine însuți, adică să nu te sabotezi. Degeaba ții dietă dacă încă mai ai în casă din alimentele interzise și pe care le mănânci pe furiş, de exemplu, seara când nu te vede nimeni. Te minți pe tine însuți și astfel nu avansezi deloc în dietă, ba orice efort făcut până atunci este şters cu buretele. Așadar încearcă să nu te sabotezi și cu siguranță vei obţine rezultatele mult dorite.

Tu ce faci pentru ca dieta să funcționeze? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top