Femini.ro

5 tratamente anti-aging pe care ți le poți pregăti acasă

Întreţinere

5 tratamente anti-aging pe care ți le poți pregăti acasă

5 tratamente anti-aging pe care ți le poți pregăti acasă

Trecerea vremii te sperie că poate aduce după sine nesuferitele de riduri? Nu-i nimic. Există tratamente homemade tare eficiente la care poți apela pentru a ţine tinerețea în loc.

1. Tratament pe bază de miere

Această minune aurie a naturii cu gust dulceag și o sumedenie de vitamine și alte substanţe benefice te poate ajuta realmente să amâni semnele specifice îmbătrânirii. Mai trebuie să știi că mierea are antioxidanţi ce repară pielea afectată după acțiunea devastatoare a radicalilor liberi și îi redă aspectul tânăr. Ce trebuie să faci pentru asta? Să îți masezi pielea feţei și a gâtului cu una-două linguri de miere naturală de albine iar asta zi de zi. De asemenea, înainte de a te apuca de acest tratament anti-aging pielea trebuie demachiată cu produse aferente, iar după binemeritatul masaj de circa 2 minute vei sta așa 15-20 de minute, căci în acest timp substanţele benefice își fac efectul. Ce trebuie să mai faci? Să clăteşti pielea și apoi să folosești un produs de hidratare corespunzător tipului de ten.

2. Tratament cu iaurt

Pentru acesta ai nevoie de: 2 linguriţe de iaurt bio, o linguriţă de miere naturală, o linguriţă de suc proaspăt de lămâie, conţinutul unei capsule de vitamina E și un vârf de cuțit de şofran. Amestecă apoi toate ingredientele până ce dai de o pastă omogenă ce trebuie întinsă pe toată faţa. Lasă apoi masca să acţioneze un timp de 15-20 de minute, clăteşte și apoi hidratează pielea. Cât de des să apelezi la acest tratament anti-aging? De două-trei ori pe săptămână. Ce ai de câștigat de pe urma acestui tratament? Ei bine, iaurtul este un aliment anti-aging și asta datorită vitaminelor, enzimelor, mineralelor și grăsimilor ce mențin prospeţimea și nivelul optim de hidratare a pielii. De asemenea, iaurtul conține acid lactic ce curaţă porii și îmbunătățește textura pielii.

3. Tratament cu apă de trandafir

Acesta este un tratament minunat. Apa de trandafir deține proprietăți reale de regenerare a pielii dar și de calmare. Îmbunătățește circulaţia sângelui și reduce roşeaţa de la nivelul pielii. De asemenea, tratamentul acesta anti-aging este grozav pentru acele persoane care au pungi sub ochi. Pentru toate acestea ai nevoie de: 2 linguriţe de apă de trandafir, jumătate de linguriţă de suc proaspăt de lămâie, un disc demachiant steril și câteva picături de glicerină. Mixează apoi toate ingredientele lichide și îmbibă discul demachiant în produsul rezultat, după care şterge ușor pielea și chiar o poți masa pentru a facilita absorbţia, însă nu te spăla după. Cât de des să apelezi la acest tratament? În fiecare seară înainte de a te culca.

4. Tratament cu lapte de cocos

Ai nevoie de un disc demachiant steril și 3 linguri de lapte de cocos. Tot ce trebuie să faci este să îmbibi discul demachiant în laptele de cocos și apoi să îți ștergi și masezi ușor tenul, după care să stai așa timp de 20 de minute și să clăteşti. Fiind bogat în antioxidanţi și cu reale proprietăți anti-inflamatorii, laptele de cocos amână apariţia ridurilor pe piele și îi menţine supleţea. Ca să obții rezultatele mult dorite, se recomandă să se repete acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.

5.Tratament pe bază de uleiuri esenţiale

Reţeta pentru acest tratament include: 5 picături de ulei de iasomie, 5 picături de ulei de muşcată și 5 picături de ulei de lemn de santal. Amestecă ingredientele și varsă produsul rezultat într-o sticlă mică sterilă. Apoi tot ce trebuie să faci este să aplici câteva picături (2-3 ) din acest amestec pe tenul demachiat. Combinaţia aceasta de uleiuri esenţiale este nemaipomenită pentru ten, asta pentru că sunt reduse ridurile. Mai exact, uleiul din lemn de santal constituie o sursă de acizi nesaturaţi omega 6 și 9 care hidratează profund tenul și înlătură ridurile. De asemenea, uleiul extras din iasomie are proprietăți anti-rid, de hidratare, iar uleiul cel de muşcată conferă tot un efect anti-aging. Bineînţeles, că acest tratament trebuie efectuat periodic pentru a da rezultatele dorite, mai exact în fiecare seară înainte de culcare.

Daca ţi-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Continue Reading

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top