Femini.ro

5 tratamente naturale pentru a stopa căderea părului

Întreţinere

5 tratamente naturale pentru a stopa căderea părului

Părul frumos și sănătos este dezideratul oricărei femei. Dar ce te faci când acesta începe să cadă și nu știi ce să mai faci ca să oprești asta? Pentru această problemă avem noi 5 soluții. Încearcă-le!

1.Mască cu ou

Oul constituie o sursă foarte bună de proteine iar firul de păr exact de asta are mare nevoie. De fapt, în structura firului de păr se găsesc proteine așa că un astfel de tratament homemade vine să refacă firul de păr dar și să prevină căderea. Este de departe cel mai bun remediu la care poți apela oricând ai astfel de probleme cu părul. Masca este recomandată tuturor tipurile de păr și poate fi folosită și pentru accelerarea creșterii, asta datorită vitaminelor din grupa B ce se găsesc în ou.

Pentru un astfel de tratament homemade ai nevoie de: o ceașcă de lapte, un ou proaspăt de găină, 2 linguriţe de zeamă proaspătă de lămâie și 2 linguriţe de ulei de măsline. Probabil te vei întreba ce caută sucul de lămâie în această reţeta. Ei bine, acesta este un ingredient important și asta pentru că oferă strălucire și rezistenţă firului, în schimb uleiul de măsline hrăneşte și conferă un luciu plăcut. Tot ce trebuie să faci este să amesteci bine ingredientele iar apoi să aplici masca pe toată lungimea firului de păr, după care să îți acoperi capul cu o folie de plastic sau cască de duş. Va trebui să stai așa preț de 20 de minute, dar nu strică dacă depăşeşti acest timp. La final, după ce masca și-a făcut efectul, spală bine părul.

2. Mască cu iaurt

Probabil ai mai auzit de iaurtul care este folosit în măștile homemade pentru întreţinerea feţei, dar nu și pentru păr. Ei bine, se poate folosi în tratamentele pentru stoparea căderii părului, asta datorită nutrienţilor. Mai exact, iaurtul conține proteine, vitamine din clasa B și vitamina D. Toți acești compuşi nu fac altceva decât să fortifice firul de păr, să îl ajute să crească sănătos și să nu mai cadă. Pentru un astfel de tratament homemade vei avea nevoie de: o ceaşcă de iaurt bio și fără arome, o lingură de miere naturală de albine și o lingură de oţet din cidru de mere. Amestecă-le bine și apoi întinde masca pe tot părul lăsând-o să își facă efectul cam 15 minute. Şamponeză bine părul la final, iar apoi poți observa efectele.

3. Mască cu ulei de ricin

De uleiul de ricin s-a mai tot vorbit despre felul spectaculos prin care acesta întărește firul de păr ca să nu mai cadă. De asemenea, poate fi aplicat şi pe gene, dar fără să îl lași să intre în ochi. Cât privește uzul acestuia pe firul de păr, se vor folosi 2 linguri care se vor amesteca cu un ou și 2 linguriţe de alcool sanitar. Masca rezultată se întinde pe toată lungimea firului de păr, după care se execută un masaj inclusiv la nivelul scalpului. Se lasă să acţioneze până la 30 de minute, după care se îndepărtează prin şamponare și clătire. Acest tratament dă rezultat în ceea ce privește întărirea firului de păr, creșterea lui într-un mod sănătos, dar și prevenirea apariţiei firelor albe.

4. Mască cu albuş de ou și ceai verde

Pentru această mască vei avea nevoie de: un albuş de ou proaspăt și 2 linguri de ceai verde. Se mixează până la omogenizare și apoi se aplică pe păr. Se stă așa 15-20 de minute și apoi se şamponează și se clăteşte părul.

5. Mască pe bază de uleiuri nutritive

Această mască necesită: 2 capsule de vitamina E, o lingură de ulei de migdale, o lingură de ulei de cocos, o linguriţă de ulei de ricin și câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Masca este fantastică și efectele sale se văd imediat după. Reduce căderea părului, întărește rădăcinile, ţine la distanță radicalii liberi și menține scalpul sănătos. Ca să te bucuri de aceste efecte, tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele bine și apoi să aplici masca pe tot părul. O poți lăsa cât mai mult să acţioneze, ba chiar o noapte întreagă, însă cu condiţia de a avea o cască pe cap. Apoi şamponezi bine părul, îl clăteşti și deja poți vedea schimbările.

Tu cum previi căderea părului?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top