Femini.ro

5 vitamine de care are nevoie fiecare vegetarian

Nutriţie

5 vitamine de care are nevoie fiecare vegetarian

Sunt extraordinar de multe motive pentru care este bine să fii vegetarian, să alegi acest stil de viaţă- toate fiind legate de binele sănătăţii tale. În comparaţie cu iubitorii de carne, persoanele care consumă în mare parte plante, prezintă tendinţa de a cântări mai puţin şi de a sta departe de bolile de inimă, de cancer şi diabet de tip 2.

Dar chiar şi aşa, în ciuda tuturor beneficiilor, un vegetarian poate prezenta riscul de deficienţă de unele vitamine şi minerale, de unii nutrienţi extraordinar de importanţi.

Aşa că, haideţi să vedem împreună care sunt cele 5 vitamine de care are nevoie fiecare vegetarian pentru a-şi trăi viaţa dorită la maxim şi fără riscuri.

Calciu

Această minerală este esenţială pentru oase şi dinţi puternici, dar deasemeni, joacă un rol extraordinar de important şi în sănătatea vaselor de sânge şi în funcţionarea nervilor.

Bărbaţii şi femeile de până în 50 ani au nevoie de 1,000 mg zilnic, pe când femeile peste această vârstă, au nevoie de 1,200 mg zilnic.

Fier

Organismul nostru are nevoie de fier pentru a produce hemoglobină, proteina care poartă oxigenul către celule. Fără destul fier, probabil vei începe să te simţi ameţită, obosită şi chiar slăbită. Cu toate că acesta se găseşte atât în alimentele animale cât şi în plante, fierul din ultimile este mult mai greu de absorbit.

Bărbaţii şi femeile peste 50 ani au nevoie de 8 mg zilnic; femeile sub 50 ani au nevoie de 18 mg zilnic. De menţionat este faptul că femeile însărcinate au nevoie de 27 mg de fier, zilnic.

indijski-2-83

Vitamina D

Vitamina D ne ajută organismul să absoarbă calciul, fie de eşti vegetarian, sau nu. Cu toate că experţii încă studiază efectele acesteia, anumite studii sugerează că poate lupta cu afecţiunile ce au la bază schimbările de dispoziţie, promovează un somn mai bun şi chiar joacă un rol important în prevenirea bolilor de inimă şi cancerului.

Ai nevoie de 600 IU în fiecare zi.

Vitamina B12

Vitamina B12 se găseşte în mare parte în alimentele animale- aşa că, cu cât mănânci mai puţine, cu atât te vei simţi mai rău. Vitamina B12 ajută la producerea ADN-ului şi de neurotransmiţători în creier, explică specialiştii.

Te întrebi de cât ai nevoie? De 2.4 mg zilnic.

Acizi graşi omega 3

Aceşti acizi graşi esenţiali joacă un rol extraordinar de important în orice: de la sănătatea inimii, dispoziţie, somn, până la sănătatea creierului. Dar din cauză că în mare parte aceştia se găsesc în peşte, să fii vegetarian înseamnă să te lipseşti de această sursă.

Mai mult decât atât, peştele gras conţine DHA şi EPA, acele tipuri de omega 3s acizi graşi ce sunt cei mai la îndemână şi cei mai uşor de folosit de către organism.

În alimentele pe bază de plante vei găsi un alt tip de omega 3s ce se numeşte ALA, pe care organismul va fi nevoit să-l transforme în DHA sau EPA pentru a-l folosi.

Mulţi experţi recomandă să consumăm cel puţin 500 mg zilnic, dar nu este nici o doză zilnică recomandată, oficială pentru omega 3s.

Selective focus in the middle of pumpkin seeds

Continue Reading
You may also like...

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top