Femini.ro

6 soluții pentru tenul gras

Întreţinere

6 soluții pentru tenul gras

6 soluții pentru tenul gras

Ai tenul gras și excesul de sebum îți dă bătăi de cap? Nu-i nimic. Încearcă cele 6 tratamente pe care ți le punem la dispoziție astăzi!

1. Mască cu hamamelis

Această mască reuneşte ingrediente active pentru un ten problematic așa cum este cel gras cu o hiperproducție de sebum. În timp ce argila matifiază, cicatrizează și oferă pielii din mineralele esenţiale pentru menţinerea frumuseţii și sănătății, lămâia degresează, exfoliază și oferă strălucire. Tot ce ai nevoie pentru această mască este o linguriţă de granule de argilă, o linguriţă de hamamelis și 2 picături de zeamă proaspăt stoarsă de la o lămâie. Se amestecă bine ingredientele până la omogenizare și apoi se întinde pe faţa curată lăsând-o să acţioneze până la 20 de minute. Se îndepărtează ușor cu apă, după care pielea trebuie hidratată cu ajutorul unei creme adaptată nevoilor acesteia.

2. Mască de mere și lămâie

Și această mască vine să şteargă cu buretele din problemele cauzate de un ten foarte gras. Ca să te convingi de asta, îți poți prepara masca din o linguriţă de anason uscat, o linguriţă de zeamă proaspătă de lămâie și o linguriţă de suc de mere. Amestecă bine ingredientele și aplică produsul final pe tenul curat lăsându-l să își facă efectul 5 minute, după care clăteşte. Folosește apoi și un produsul hidratant destinat tenului gras.

3. Tratament cu oţet din cidru de mere

Știai că oţetul este un foarte bun dezinfectant? Deși pare incredibil, acesta are reale proprietăți antibacteriene și acest lucru îl recomandă în tratamentul tenului problematic așa cum este cel gras. Tot ce trebuie să faci ca să simți binefacerile acestui tratament este să îmbibi puțin oţet din cidru de mere într-un disc demachiant și apoi să îl aplici gentil pe faţă. Acest tratament este foarte bun pentru matifierea, degresarea și curăţarea profundă a pielii, așa că merită să îl încerci.

4.Mască cu sare

Ok, poate sună un pic cam straniu, dar masca este benefică unui ten capricios precum cel gras și exagerat de strălucitor. De ce ai nevoie? De puțină apă termală, apă de izvor sau plată în care să dizolvi puțină sare de foarte bună calitate. Agită bine până la dizolvarea cristalelor de sare și apoi fixează la sticlă un dispozitiv de genul spray pentru pulverizare. Pulverizează puțin din această substanţă pe faţa curată, las-o să se usuce și apoi clăteşte bine.

5. Mască din lapte și lămâie

Laptele constituie o adevărată mină de vitamine și minerale binefăcătoare pentru ten. O astfel de mască din lapte și lămâie este recomandată pentru a ţine în frâu capriciile tenului gras. Se prepară destul de ușor, dar efectele sunt spectaculoase. Ai nevoie de câteva picături de zeamă proaspătă de lămâie și jumătate de ceașcă de lapte. Amestecă până la omogenizare și apoi umezeşte tenul cu o cantitate apreciabilă din acest lichid binefăcător, așteaptă câteva minute până la uscare și apoi clăteşte. Aplică la final o cremă de hidratare care să răspundă exact nevoilor tenului.

6. Mască de banană, miere și suc de lămâie

Amestecă o lingură de miere naturală de albine cu piureul obținut prin zdrobirea unei banane proaspete și câteva picături de zeamă de lămâie. Aplică apoi masca pe tenul proaspăt demachiat și las-o așa să acţioneze între 15 și 20 de minute, după care clăteşte.

Tu la ce tratamente apelezi ca să ții în frâu capriciile tenului gras ? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top