Femini.ro

6 trucuri cu privire la somn necesare fiecărui părinte nou

Despre şi pentru pitici

6 trucuri cu privire la somn necesare fiecărui părinte nou

Este mai mult decât cunoscut faptul că un părinte nou al unui bebeluş niciodată nu va avea timpul necesar să mai doarmă 8 ore pe noapte sau să se plimbe prin parc de unul singur doar pentru că e marţi. Oricum, asta nu înseamnă că este cu totul imposibil ci, mai degrabă că trebuie să experimentezi tot felul de lucruri până găseşti exact metodă ce ţi se potriveşte.

Cel mai bun lucru pe care-l poţi face când eşti un părinte nou este să încerci şi să te pregăteşti cât mai mult cu putinţă. Asta nu înseamnă să cumperi şerveţele şi scutece pentru un an, ci, mai degrabă să fii pregătit mintal.

Privarea de somn este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă părinţii ce au un bebeluş până-n 5 luni şi dorm aproape 2 ore pe noapte, extenuant numai când te gândeşti, conform studiilor.

Aşa că, haideţi să vedem împreună care sunt trucurile super importante pe care trebuie să le cunoască fiecare părinte nou dacă doreşte să mai închidă un ochi din când în când:

  1. Privarea de somn este probabil cea mai dificilă parte a acestei perioade. Pe de o parte, ai în viaţa ta cel mai frumos cadou şi nu poţi să crezi cât este de perfect, însă, pe de altă parte, simţi că nu ai mai dormit de 7 ani, nu-ţi aminteşti nici propriul nume şi tocmai ce ai încercat să-ţi pui pantoful în microunde.
  2. Fii pregătit mental- pregăteşte-te dinainte pentru foarte puţin timp şi pentru a fi în picioare în câteva secunde asta dinainte să vină pe lume bebeluşul. Este doar o parte a procesului şi din această cauză este foarte important să te obişnuieşti cu ideea. Mai mult decât atât, vorbeşte cu partenerul despre modul în care lipsa de somn vă poate afecta relaţia.
  3. Jucării inteligente- sunt foarte multe jucării şi aplicaţii pentru astfel de probleme; acestea vor scoate anumite zgomote „albe” ce ajută bebeluşii să adoarma şi le aduce aminte de sunetele din burtica ta.
  4. Încearcă un marsupiu- acestea îţi pot salva cu adevărat viaţa când trebuie să te muţi, spre exemplu şi cel mic doarme numai şi numai cu tine. Acestuia îi va fi cald şi se va simţi confortabil în această poziţie iar bătaia inimii tale şi respiraţia ar trebui să-l liniştească oricând.
  5. Plimbare cu maşina- ca şi părinte nou, nici nu vei mai şti ce să faci pentru a-l linişti şi adormi aşa că specialiştii îţi recomandă să iei căruciorul sau maşina şi să-l scoţi la o plimbare. De cele mai multe ori aceste mişcări le aduce aminte de sentimentul avut în burtica mămicii.

     6.  Hrănit şi ora de somn– încearcă să laşi puţin timp între hrănitul bebeluşului şi timpul pentru somn; dacă acesta este hrănit pentru a fi adormit va începe să asocieze mâncarea cu somnul iar atunci când se trezeşte va dori mâncare pentru a adormi la loc- lucru deloc bun dacă vrei să mai dormi.

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top