Femini.ro

7 boli pe care le poţi vindeca cu banane

Nutriţie

7 boli pe care le poţi vindeca cu banane

Când vine vorba de banane trebuie să ştii că acestea prezintă abilitatea de a suprima multe dintre bolile mortale, am putea să le numim aşa, dar şi diferite afecţiuni fără a fi nevoie să mai apelezi la medicamente.

În concordanţă cu anumite studii, se pare că doar 2 banane pot asigura energia pentru un antrenament de 90 minute- iar din această cauză bananele revin pe locul 1 în preferinţele tuturor atleţilor.

Cu acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună care este lista cu afecţiuni, boli serioase şi alte condiţii pe care le poate alunga consumul regulat de banane.

Constipaţia

Constipaţia poate fi stopată prin consumul de o banană pe zi deoarece aceasta conţine o cantitate destul de însemnată de fibre, nemaifiind nevoie niciodată să te gândeşti la laxative când întâmpini această problemă.

Capacitate cognitivă

Banana este o sursă incredibilă de potasiu- iar potasiu este crucial pentru funcţionarea normală a creierului. Un studiu făcut în Anglia a scos la iveală faptul că elevii care au consumat câte o banană la micul dejun, la prânz şi după amiază au avut rezultate mult mai bune atât la şcoală cât şi înafara acesteia, fără a se plânge de oboseală sau plictiseală.

Sindromul premenstrual

Această afecţiune este cunoscută a fi una dintre cele mai serioase când vine vorba de femei, ea apărând cu o săptămână sau două înainte de menstruaţie jucându-se atât cu emoţiile cât şi cu starea fizică.

Multe femei sunt nevoite să ingereze pastile ce conţin vitamina B, dar în loc, poţi consuma o banană deoarece aceasta echilibrează nivelul glucozei din sânge şi-ţi schimbă starea în care te afli.

scene in portugal / island of madeira / funchal / mercado dos lavradores

Presiunea sanguină

Potrivit oamenilor de ştiinţă, în loc să achiziţionezi un tratament extrem de scump pentru a nu-ţi face griji in legatura cu presiunea sanguină uşor peste limite, încearcă să consumi două banane pe zi pentru a ţine sub control această afecţiune.

Depresie

În mod cert aceasta nu se găseşte şi prin alte liste, însă noi recomandăm deoarece s-a demonstrat faptul că ori de câte ori o persoană se confruntă cu o stare nu tocmai excelentă, sau chiar cu depresia, aceasta se va simţi mult mai bine după ce va consuma 1 sau 2 banane. Studiile arată că acestea conţin un tip de proteină ce se numeşte triptofan, iar după consum organismul o transformă în serotonină- cea care te relaxează, îţi îmbunătăţeşte starea de spirit şi în general te face mai fericită.

Anemia

Da, bananele sunt bogate în fier, iar fierul poate stimula producţia de hemoglobină din sânge- şi aşa sunt fructele prezentate mai sus de mare ajutor în cazurile de anemie.

Mahmureala

Una dintre cele mai rapide căi prin care poţi trata şi poţi scăpa numaidecât de mahmureală este cu ajutorul unei banane- poţi face un milkshake, o poţi consuma naturală sau cu puţină miere de albine, totul natural.

Banana va calma stomacul şi cu ajutorul mierii de albine- ce va restabili şi va echilibra nivelul de zahăr din sânge, nu vei face nimic altceva decât să-ţi re-hidratezi organismul, sistemul în general.

Banana

Continue Reading
You may also like...

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top