Femini.ro

7 exerciţii pentru creier, ciudate, dar care te fac mai deştept

Îndrăzneşte!

7 exerciţii pentru creier, ciudate, dar care te fac mai deştept

 

Te-ai întrebat vreodată de ce colegul de muncă este mai deştept şi vine cu tot felul de idei creative sau are abilitatea de a oferi răspunsuri rapide?

Dacă simţi că te zbaţi şi eşti provocată zilnic şi efectiv nu o mai poţi scoate la liman, decât cu greu, am câteva veşti bune pentru tine.

Conform studiilor specialiştilor, se pare că sunt anumite exerciţii pentru creier, ciudate ce-i drept, sunt sigură că vei spune asta dar, care te fac mai deştept. Ţi-am trezit interesul? Iată care sunt!

Creierul îţi va mulţumi dacă nu-l plictiseşti

Antrenamentele standard, simple ale creierului îl pot stimula pe acesta să producă mai mulţi neuroni în acest proces, cauzând o gândire mai rapidă şi o vorbire asemenea. Dacă ne facem un obicei din a ne oferi în fiecare zi noi şi noi stimuli, vom ajunge să cultivăm gânduri mai creative şi mai inteligente de pe urma acestui proces.

Schimbă-ţi rutina de dimineaţă

Poate ţi se va părea ciudat să simţi modul în care gândeşti însă, fă un singur lucru diferit şi-ţi vei stimula creierul într-un mod grozav şi neaşteptat. Când faci aceleaşi lucruri la nesfârşit, activitatea acestuia începe să decline.

Plimbă-ţi câinele în alte locuri, mănâncă ceva diferit la micul dejun sau uită-te la altă emisiune.

Perie-ţi dinţii cu mâna non-dominantă

Făcutul activităţilor cu mâna non-dominantă stimulează partea opusă a creierului şi cauzează o expansiune rapidă în cortex ce procesează informaţia de la mână la creier.

Businessman reading the book in library

Scanează itemii la supermarket

Dacă mergi la acelaşi supermarket, cumperi aceleaşi lucruri la care deja ştii preţurile, nu mai faci nici un calcul, tunelul vederii tale te opreşte din a-ţi mai stimula creierul şi din a mai crea noi şi noi neuroni şi din a te face mai deştept.

Mergi la un magazin diferit şi asigură-te că te uiţi la produsele de pe rafturile cele mai înalte. Adică, mai pe scurt, uită-te la toate acele produse ce până acum nici măcar nu te-ai sinchisit să le bagi în seamă. Alege ingrediente, citeşte etichetele şi gândeşte-te la fiecare în parte.

Citeşte diferit

Să auzi pe cineva cum citeşte sau să citeşti tu cu voce tare cauzează stimularea unor părţi diferite ale creierului decât atunci când citim în gând, pentru noi.

Citeşte o carte cu voce tare şi ascultă fiecare cuvânt în parte.

Consumă mâncăruri nefamiliare

Mâncărurile şi mirosurile leagă conexiuni între nas şi centrul emoţional al creierului. Prin schimbarea mâncărurilor şi experimentarea de noi savori şi gusturi, mirosuri, ne stimulăm creierul într-un mod cu totul diferit.

Încearcă o bucătărie la care nici măcar nu te-ai fi gândit până acum. Absoarbe fiecare miros, textura şi ingredient în parte ce vine o dată cu felul de mâncare din faţa ta.

Mai multe conexiuni sociale pe parcursul zilei

Interactionarea cu noi oameni este una dintre cele mai bune metode prin care îţi poţi alimenta neuronii şi poţi crea mai multe conexiuni pozitive.

Stimulează-ţi abilităţile cognitive prin socializarea cu cât de multe persoane poţi într-o zi, fie de este vorba de un asistent de cumpărături, chelneriţa sau vecinul.

Portrait of pensive student thinking of right answer at lesson

More in Îndrăzneşte!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top