Femini.ro

7 lucruri pe care nu le-ai ştiut despre ciocolată

Casa şi grădina

7 lucruri pe care nu le-ai ştiut despre ciocolată

 

Recent ridicată la nivelul de super-aliment, ciocolata este preferata tuturor oamenilor de pe Pământ în materie de desert deoarece este atât de complicată şi versatilă în acelaşi timp încât abia, abia dacă reuşim să-i dăm de cap.

Este un desert? Spune-i asta persoanei care pune ciocolata neagră în chili. Este nesănătoasă? Când este consumată cu moderaţie este deosebit de bună pentru sănătatea inimii, a pielii şi a creierului. Dacă nu ştii nici tu rolul pe care-l are ciocolata în lume, vezi mai departe câteva lucruri ce ar putea să te surprindă cu adevărat!

Ca şi bani

O dată, banii creşteau în copaci ce aveau forma boabelor de cacao. Mayasii, cei care au descoperit pentru prima dată ciocolata, foloseau aceste boabe ca şi monede de vânzare- cumpărare de diverse produse. Aztecii făceau la fel şi au început să implementeze anumite taxe pe preţioasa, cacao.

Ca şi vopsea de corp

Acum, evident tu nu ai nici cea mai mică idee despre ce-ţi vorbesc eu aici, însă, se pare că sunt persoane- altele decât cele de faţă bineînţeles- care împrăştie ciocolata peste anumite părţi ale corpului strict pentru distracţie şi tot felul de amuzamente. Nu, nu, nu ai ştiut despre ce vorbesc.

Merge de minune cu brânza

Sunt veşti destul de trecute deja că dacă alegi să pui ceva dulce în brânză, aceasta va avea un gust incredibil de bun, însă, ciocolata este mult prea dulce, nu? Supermarketurile britanice- lanţurile Tesco, au implementat această idee şi au început să facă rulouri de brânză cu ciocolată încă din 2007.

O inimă mai sănătoasă

Alege cea mai „neagră” ciocolată dintre toate câte există şi vei avea parte de un supliment pentru dieta ta, supliment care te poate ajuta să îmbunătăţeşti circulaţia coronară. Nu te-ai fi aşteptat la asta, aşa-i?

Ţine tensiunea sub control

Un studiu făcut de cei de la University Hospital of Cologne a descoperit că există o legătură destul de strânsă între ciocolata neagră bogată în polifenoli şi scăderea sau ţinerea sub control a tensiunii sângelui. Un motiv bun de a mânca ciocolată în momentul când eşti stresat,  nu? Bineînţeles, asta înseamnă să alegi şi tipul perfect pentru a te bucura de beneficii.

Tratamente spa

Ciocolata conţine antioxidanţi- cu cât sunt mai puţin procesati, cu atât mai bine, aşa că, în momentul în care sunt folosiţi cum trebuie, aceştia sunt deosebit de buni pentru pielea ta. Hershey, a revenit pe piaţă însă cu o noutate- organică- şi din această cauză se pare că este una dintre cele mai apreciate când vine vorba de un tratament anume: o baie cu lapte cu ciocolată şi cacao, trandafiri, lămâi şi alte uleiuri esenţiale. Vreme de o oră trebuie să stai la înmuiat în aceasta. Ce părere mai poţi avea?

Deloc pentru animale de companie

Şi din această cauză a fost inventată ciocolata pentru câini. Ciocolata noastră conţine teobromină- nu ne pune în pericol pe noi însă, extraordinar de toxică, de periculoasă pentru animalul tău de companie. Deci, în acest caz ignoră ochii care cer deoarece bunătatea ta îl poate ucide.

 

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top