Femini.ro

7 secrete de frumusețe pe care nu le știai

Întreţinere

7 secrete de frumusețe pe care nu le știai

Dacă domeniul frumuseţii este cel ce te îndeamnă dimineaţa să îți savurezi cafeaua răsfoind paginile marilor reviste, atunci cele 7 secrete de frumusețe de astăzi precis te vor încânta.

1. Folosirea oţetul pe păr imediat după şamponare

Oţetul are proprietăţi antibacteriene și pentru asta el poate fi folosit pentru menţinerea sănătăţii scalpului. De asemenea, oţetul mai ajută și la combaterea mătreţii. Așadar, amestecă un sfert de ceaşcă de oţet din cidru de mere cu o ceașcă de apă și folosește acest amestec pe păr imediat după ce te-ai spălat cu şampon. Totuși, nu uita ca mai apoi să aplici și un balsam adaptat nevoilor tipului de păr.

2. Exfoliant natural pentru genunchi și coate

Pesemne știi că portocala este foarte sănătoasă graţie conţinutului de vitamina C, dar mai puțin că aceasta poate juca rolul de exfoliant natural. Ca să te convingi de asta, taie o portocală proaspătă pe din două, după care freacă ușor coatele, genunchii sau alte zone de pe piele care sunt întărite sau uscate. Dincolo de faptul că miroase tare bine aceasta hrăneşte pielea uscată și crăpată fiind astfel un remediu natural pentru astfel de probleme.

3.Exfoliant pentru pielea corpului

Uleiul de măsline este cumva vedeta bucătăriei mediteranene, pentru că bucătarii nu se sfiesc să îl folosească în reţetele lor. Au toate motive să facă asta, mai ales că este o sursă de acizi omega 3. Aplicat pe pielea corpului, uleiul de măsline hrăneşte și hidratează intens, dar poate fi întrebuinţat și în reţetele de exfoliant.

Pentru asta ai nevoie de 2 părți de ulei de măsline de foarte bună calitate (extra virgin) și o parte de sare de mare, amestecă-le și toarnă conţinutul într-o cutie sau borcănaş steril din care să folosește de fiecare dată când ai nevoie. Poţi folosi exfoliantul când faci duş, căci astfel stimulezi circulaţia sângelui.

4. Periajul uscat

Periajul uscat este foarte bun pentru exfolierea pielii corpului, stimularea circulaţiei sanguine, eliminarea celulitei și îmbunătăţirea aspectului epidermei. Și dacă stai să te gândești, nu este scump și poți face asta chiar la tine acasă. Ai nevoie în schimb de o perie special creată pentru asta, dar și sterilă.

5. Ulei de cocos în loc de cremă de ras

Dacă obișnuiești să te epilezi folosind lama de ras și te-ai tăiat, folosește în loc de balsam sau cremă după ras ulei de cocos. Acesta este foarte bun pentru hrănirea, hidratarea, dar mai ales repararea pielii rănite, așa că îl poți folosi fără ezitări.

6. Miere și lămâie pentru îndepărtarea punctelor negre

Comedoanele sunt tare inestetice dar pentru asta sunt bune mierea naturală de albine și lămâia. Cum așa? Picură 4-5 picături de miere naturală de albine direct pe o jumătate de lămâie și apoi freacă ușor faţa pe zonele unde ai puncte negre. Stai așa 5 minute, după care te poți spăla cu apă rece și folosi un produs de hidratare. Atenție! Întrucât după aplicarea lămâii faţa are tendinţa de a deveni roșie, apelează la acest tratament seara înainte de culcare.

7. Ulei de cocos pentru hrănirea firului de păr

Despre uleiul de cocos s-a tot vorbit și majoritatea dintre noi știm că acesta este foarte bun pentru piele, dar nu numai. De exemplu, dacă masca de păr ți s-a terminat sau nu te mai mulțumește, poți apela în schimb la uleiul de cocos. Aplici puțin ulei de cocos încălzit pe scalp și păr, masezi pentru a favoriza absorbţia și apoi îl lași așa câteva ore. Speli părul, apoi vei observa că acesta este mai moale și hidratat.

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top