Femini.ro

8 motive ca să folosești ulei de argan

Întreţinere

8 motive ca să folosești ulei de argan

8 motive ca să folosești ulei de argan

Benefic pentru păr, uleiul de argan poate fi folosit și pe piele iar rezultatele spectaculoase constituie argumentele pentru care trebui să îl bifezi şi tu in ritualul de îngrijire.

Este bogat în antioxidanţi

Despre antioxidanţi știm majoritatea dintre noi că aceştia blochează acțiunea radicalilor liberi de oxidare celulară. Tot radicalii sunt cei ce amână semnele îmbătrânirii pe chip, adică ridurile și liniile de expresie sunt astfel ţinute la distanță. Însă acestea nu sunt singurele beneficii notate în ceea ce priveşte îngrijirea pielii cu ulei de argan. Acesta mai conţine vitamina E și acizi graşi nesaturaţi. Dacă acizii graşi nesaturaţi fac să dispară roşeaţa sau inflamarea, vitamina E este răspunzătoare pentru aspectul de piele fină, proaspătă, tânără. Cum așa? Aceasta regenerează pielea.

Este foarte bun pentru pielea uscată

Se știe că pielea uscată necesită o îngrijire cu produse blânde care să o hidrateze intens și să prevină deshidratarea. Uleiul de argan este din cale afară cea mai bună alegere. Însă trebuie să alegi un sortiment de ulei 100% organic.

Se poate folosi și pe tenul gras

Deși aparent poate să pară greu de crezut, uleiul de argan se poate folosi fără nici o reținere și pe pielea grasă. Acizii nesaturaţi din acesta reușesc să combată inflamarea și astfel dispar nesuferitele de coşuri, însă nu este singurul argument pentru care ar trebui să îl foloseşti. Reușește chiar să normalizeze producţia de sebum. Acele persoane care au folosit ulei de argan în ritualul de îngrijire al unui ten gras au observat că acesta nu mai are acea strălucire exagerată, este mai sănătos, fără coşuri.

Nu încarcă tenul precum alte produse

Dacă punând ulei de argan pe faţă te sperii că acesta ar putea să îți încarce tenul, trebuie să știi că nu face asta deloc. Normalizează producţia de sebum și astfel nu provoacă comedoane așa cum fac alte produse. De asemenea, este foarte bun atât pentru pielea care suferă de acnee, dar și de eczeme, psoriazis sau rozacee.

Te ajută să nu îți arăți vârsta

Pe lângă faptul că deține antioxidanţi care previn îmbătrânirea pielii, aceasta își păstrează prospeţimea și elasticitatea. Astfel, sunt amânate semnele specifice îmbătrânirii precum riduri și linii de expresie. În plus, tenul își păstrează vitalitatea, iar cuvântul paloare nu are ce să caute în vocabular atunci când se utilizează în ritualul de îngrijire ulei de argan.

Se poate folosi deopotrivă atât ziua, dar și seara

Are o textură atât de ușoară încât poate fi aplicat pe piele nu doar seara înainte de culcare, ci și dimineața după binemeritata demachiere. Așadar, poate înlocui cu succes crema hidratantă de zi.

Tratament pentru cuticule

Cuticulele sunt enervante câteodată. Trebuie să le tăi periodic, iar dacă nu ești atentă sau faci asta în grabă, se inflamează. Totuși, folosirea uleiul de argan pe cuticule nu le dă voie să mai crească atât de repede, iar aspectul de manichiură perfectă durează ceva mai mult timp.

Tratament pentru pielea crăpată a călcâielor

Multitudinea de beneficii aduse de acest ulei este de-a dreptul fantastică. Este un leac chiar și pentru călcâiele fisurate sau crăpate iar tot ce trebuie să faci ca să te convingi de asta este să aplici puțin ulei pe tălpi, după care să porți niște şosete moi și pufoase din bumbac. Poţi face asta seara înainte de culcare, iar a doua zi vei observa schimbările. Hidratează și hrăneşte foarte bine pielea uscată și o repară.

Tu folosești ulei de argan?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top