Femini.ro

Reţete delicioase cu peşte

Să bucătărim!

Reţete delicioase cu peşte

Pentru că se apropie postul Sfintelor Paşti şi în perioada de dinainte se poate consuma peşte, astăzi îţi prezentăm 5 reţete pe bază de carne de peşte pe care merită să le serveşti şi celor dragi ţie.

pizza cu peste

1.Pizza cu ton

Lista de ingrediente pentru pizza cu ton:  226 de grame de cremă de brânză moale,  un blat de pizza din comerţ de 398 de grame, o conservă de ton de 141 de grame, carnea se scurge de zeamă, jumătate de ceaşcă de ceapă roşie tocată fin, o ceaşcă sau jumătate de ceaşcă de brânză mozzarella dată pe răzătoare şi fulgi de ardei iuţi. Ingredientele precizate pentru reţeta pizza cu ton sunt pentru 8 porţii. Timpul de preparare este de 10 minute, cel de gătire de 20 de minute iar cel total de 30 de minute.

Mod de preparare pentru reţeta de pizza cu ton

Prima dată se preîncălzeşte cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius. Se pune aluatul de pizza pe un vas pentru cuptor şi apoi se adaugă crema de brânză, bucăţile de ton din conservă, feliile de ceapă roşie pe deasupra se adaugă mozzarella şi fulgii de ardei iute. Pizza cu ton se introduce în cuptorul încins unde va sta între 15 şi 20 de minute.

2.Salată de paste cu ton

Lista de ingrediente pentru reţeta de salată de paste cu ton:  o ceaşcă de paste melcişori, o legătură de ceapă verde tocată mărunt, 170 de grame de ton la conservă, jumătate de ceaşcă de salată iceberg tocată mărunt, 425 de grame de mazăre păstăi, jumătate de ceaşcă de brânză Cheddar dată pe răzătoare, jumătate de ceaşcă de dressing italienesc pentru salată sau mai mult pentru un plus de gust. Ingredientele precizate sunt pentru 6 porţii. Timpul de preparare este de  15 minute, cel de gătire de 10 iar cel total de 25 de minute.

Mod de preparare pentru salata de paste cu ton

Se pune apă la fiert cu sare. În momentul în care apa clocoteşte se adaugă pastele melcişori. Se amestecă din când în când în paste care se fierb fără capac deasupra. Se vor ţine pe aragaz preţ de 11 minute. Se ia apoi vasul de pe foc şi se scurg pastele de zeamă.

Se ia apoi un bol şi se aşază în el salata iceberg tocată mărunt. Se adaugă peste ceasta ceapa verde tocată, pastele, tonul de la conservă, mazarea şi brânza Cheddar. Se amestecă bine. Se adaugă sosul şi se mai amestecă în salată.

peste 1

3. Chifteluţe de ton

Lista de ingrediente pentru chifteluţele din carne de ton:  2 ouă, 2 linguriţe de zeamă de lămâie, un sfert de ceaşcă de parmezan dat pe răzătoare, ¾ de ceaşcă de crutoane, o conservă de 170 de grame de ton, carnea de scurge de zeamă, un sfert de ceaşcă de bucăţi fine de ceapă, un pic de piper negru măcinat şi 3 linguriţe de ulei vegetal. Ingredientele precizate pentru reţeta de chifteluţe din carne de ton sunt pentru 4 porţii. Timpul de preparare este de 15 minute cel de gătire de 10 minute iar cel total de 25 de minute.

Mod de preparare pentru reţeta de chifteluţe de ton

Prima dată se sparg ouăle şi se bat spumă. Se adaugă peste ouăle sparte zeama de lămâie, parmezanul dat pe răzătoare şi crutoanele. Trebuie să se obţină o pastă. Se adaugă apoi ceapa şi tonul. Se condimentează cu piper. Se modelează apoi chifteluţe groase de un centimetru.

Se încinge apoi uleiul în tigaie  la foc mediu, după care se adaugă chifteluţele care se prăjesc preţ de 5 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc.

4. Chifteluţe de somon cu cartof

Lista de ingrediente pentru reţeta de chifteluţe de somon cu cartof: o conservă de somon de 425 de grame, carnea de scurge de zeamă, 2 ouă bătute, un sfert de ceaşcă de crutoane cu usturoi şi ierburi uscate, un sfert de ceaşcă de fulgi de cartofi, o ceapă medie tocată, un căţel de usturoi curăţat şi tocat, un sfert de linguriţă de mărar uscat, un sfert de linguriţă de sare de ţelina, sare şi piper după gust şi 2 linguriţe de ulei de măsline.

Ingredientele precizate pentru reţeta de chifteluţe de somon cu cartof sunt pentru  5 porţii. Timpul de preparare este de 15 minute cel de gătire este de 10 minute iar cel total de 45.

Mod de preparare pentru reţeta de chifteluţe de somon cu cartof

Într-un bol mediu se amestecă somonul cu ouăle bătute, crutoanele, fulgii de cartofi, ceapa, usturoiul, mărarul, sarea, sarea de ţelină şi piperul. Se modelează din aluat chifteluţe.

Se încinge apoi uleiul în tigaie la flacără medie. Se prăjesc apoi, pe rând, chifteluţele preţ de 5 minute pe fiecare parte sau până când devin rumene.

5.Paste cu somon

paste cu somon

Lista de ingrediente pentru pastele cu somon:  6 linguriţe de unt, jumătate de ceapă tocată mărunt, 2 ceşti de lapte degresat, 2 linguriţe de pudră de usturoi, 2 linguriţe de făină albă, jumătate de ceaşcă de brânză italienească dată pe răzătoare, o ceaşcă de mazăre păstai, jumătate de  ceaşcă de ciuperci de la conservă scurse de zeamă, 283 de grame de somon afumat tocat mărunt şi 453 de grame de paste penne. Ingredientele pentru reţeta de paste cu somon sunt pentru 8 porţii.

Timpul de preparare este de 15 minute cel de gătire este tot de 15 minute iar cel total de 30 de minute.

Mod de preparare pentru reţeta de paste cu somon

Se pune apă la fiert cu sare. Se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă preţ de 8-10 minute, adică se fierb al dente, după care acestea se scot din apă şi se scurg.

Se pune untul într-o tigaie la topit, la flacără medie. Se adaugă peste acesta ceapa şi se căleşte până ce devine aurie. Se adaugă făină, pudra de usturoi, se adaugă treptat laptele. Se lasă ca amestecul sa atingă punctul de fierbe, după care se adaugă treptat brânza. Se amestecă în sos, se adaugă ciupercle şi mazarea păstăi, se găteşte totul la foc mic, 4 minute.

Se adaugă apoi somonul afumat, se amestecă şi se găteşte preţ de 2 minute. Se combină pastele cu mixtura de somon şi se poate servi.

Poftă bună!

 

 

 

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top