Femini.ro

9 lucruri ce le poţi curăţa cu o lămâie

Casa şi grădina

9 lucruri ce le poţi curăţa cu o lămâie

O lămâie poate împrospăta mult mai multe înafară de mâncarea ta. Este un antibacterian puternic şi lupta cu grăsimile, aşa că poate fi folosită în jurul casei la aproape orice.

De la bucătărie până la curte, fă-ţi întreaga casă să strălucească folosind o lămâie:

Calcarul

Sucul de lămâie poate îndepărta depozitul de minerale de pe capul tău de duş. Cu o aciditate similară cu a oţetului, lămâia poate îndepărta calcarul numaidecât. Deasemeni ajută şi la îndepărtarea săpunului şi a altor produse pentru a-ţi lăsa duşul mai strălucitor ca oricând.

Legume + fructe

Aceste produse sunt de cele mai multe ori pline de bacterii, murdărie şi reziduuri de pesticide. Clădeşte fructele şi legumele a căror coajă o mănânci cu apă călduţă combinată cu suc de lămâie pentru a le spăla extraordinar de bine.

Curăţă mobila

Produsele ce se găsesc în comerţ pentru curăţarea mobilei sunt pline de uleiuri minerale şi hidrocarburi otrăvitoare care îţi pot irita plămânii şi pielea. În majoritatea spray-urilor există gaze din petrol care în numeroase studii au fost legate de cancer şi defecte genetice. Protejează-ţi familia şi mobila din lemn cu o spălare simplă cu o combinaţie între ulei de măsline şi suc de lămâie.

Close up of lemon slices

Vasele

Între proprietăţile antibacteriale şi concentraţia de acid citric, lămâile sunt un puternic produs pentru spălatul vaselor. Un studiu recent a scos la iveală faptul că lămâile sunt eficiente la omorât bacteriile care se găsesc în gurile noastre şi igienizează şi paharele şi restul veselei. Caută un detergent ce să aibă la bază doar lămâie, apă, sare şi oţet.

Rufele

Nu mai ai nevoie de înălbitor pentru hainele tale albe. Îndepărtează petele şi albeşte cu ajutorul lămâilor. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva lămâi feliate într-o oală cu apă- las-i să fiarbă după care într-un lighean lasă-ţi hainele să stea înmuiate vreme de o oră, iar mai apoi spală-le normal la maşină.

Planşeta de tăiat

Sucul proaspăt de lămâie poate omorî salmonella şi bacteria E. coli şi din această cauză este ideal pentru aproape tot ce ţine de bucătărie. Igienizează planşetele pentru tăiat fructe şi legume şi îndepărtează mirosurile cu suc de lămâie şi sare. Lasă compoziţia să stea pe acesta vreme de 5 minute înainte de a clăti.

Grătarul de barbeque

Lămâile te vor ajuta să îndepărtezi reziduurile de mâncare ce au rămas prinse de acesta dar şi orice altceva alături de igienizarea lui. Cea mai simplă metodă de a face acest lucru este să freci o jumătate de lămâie direct de gratiile acestuia înainte de a-l clăti.

Podeaua

Dacă-ţi doreşti că întreaga casă să miroasă fresh alege un produs pe bază numai de suc de lămâie şi apă. Dacă nu, fă-ţi-l tu singură acasă. Important de menţionat este să nu laşi podeaua din lemn prea udă şi să o clăteşti numaidecât.

Praful

Scapă de spray-urile de comerţ şi investeşte mai degrabă în câteva cârpe de calitate. Foloseşte o reţetă simplă ce conţine coajă de la o lămâie, puţină apă şi cu ajutorul unui pulverizator ai rezolvat întreaga problemă.

Close up of lemon slices

Continue Reading
You may also like...

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top