Femini.ro

Cum să aranjezi masa de Paşte

Casa şi grădina

Cum să aranjezi masa de Paşte

Masa de Paşte constituie un bun prilej pentru a reuni familia, pentru a depăna amintiri, dar și a pentru a savura cele mai gustoase preparate tradiţionale. Stufat, ciorbă de miel, friptură, pască și ouă roşii toate sunt puse pe masă spre deliciul mesenilor. Dar sunt câteva reguli care te pot ajuta să transformi masa de Paşte într-o amintire frumoasă pentru toţi. Iată ce trebuie să faci pentru asta.

1. Faţa de masă

Tot ansamblul mesei este important, mai ales dacă vrei să îți impresionezi mesenii, așa că alege o faţă de masă dintr-un material prețios. Dacă vrei să mergi pe linia tradiţională, poți alege o faţă de masă cu broderie inspirată din porturile populare. Pe faţa de masă poți aşterne un coş de nuiele în care să pui ouă roşii. Poţi să îi întâmpini pe mesenii tăi așa cum se obisnuieşte, punând pe masă o pâine mare tradiţională.

În schimb, dacă vrei să impresionezi cu rafinamentul și bunul gust, alege o faţă de masă dintr-un material de foarte bună calitate pe care să o accesorizezi cu şerveţele de material, tacâmuri elegante dar și farfurii de bun gust. Pe masă poți să pui doar o vază delicată cu flori de sezon care să reamintească că suntem în sezonul de primăvară. Nuanţa florilor alese poate să o pună în evidenţă pe cea a feţei de masă, așa că alege înțelept.

2. Figurine de Paşte

Dacă aștepți la masă familii cu copii sau tu ai prichindei, poți folosi pentru decor figurine de Paşte. Poţi alege coşuleţe împletite în diverse forme umplute cu ouă vopsite și iarbă, miel figurină etc. Dacă micuţii tăi au obiceiul să descopere tot ce este în jur, aşterne pe masă figurine care să nu se spargă, adică nu din porţelan. Cele mai sigure figurine sunt cele din plastic sau din nuiele împletite.

3. Culori de primăvară

narcise 22

Menține prezentă legătura cu anotimpul în care suntem. Dacă ai optat pentru o faţă de masă în culori deschise, poți merge pe aceeași idee în alegerea buchetului de flori pentru vază. Reține! Culorile calde aduc lumină, căldură, trezesc buna dispoziţie, o stare bună, pe când culorile reci închid atmosfera din cameră. Caută pe orice cale să te pui în pielea invitaţilor tăi și să observi ce le-ar plăcea și ce nu.

Pentru vază poți alege lalele care sunt de departe vedetele acestui sezon în mai toate florăriile. Nu greșești dacă alegi un buchet într-o singură culoare sau în nuanţe diferite. La fel de frumoase sunt și garoafele roşii și trandafirii care se potrivesc mai degrabă unei mese somptuoase la care sunt așteptați invitați speciali.

4. Foloseşte simboluri ale Sfintelor Paşti

friptura de miel 1

Planifică-ţi meniul astfel încât să bifezi pe listă simbolurile Sfintelor Paşti. De exemplu, ouăle roşii simbolizează învierea. Mielul semnifică puritate dar şi sacrificiu. Mâncăm aşadar carne de miel pentru a reaminti cum Mântuitorul s-a jertifit pentru noi.

masa pentru Paste 2

De pe masă nu ar trebui să lipsească vinul roşu care aminteşte de sângelui Mântuitorului dar şi pasca care semnifică azima sau pasca evreiască, are formă rotundă pentru a reaminti de forma scutecelor lui Iisus Hristos, iar pe deasupra are o cruce din aluat care semnifică Sfânta Treime.

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top