Femini.ro

Mituri legate de yoga

Fii în formă

Mituri legate de yoga

Sunt multe persoane care practică yoga de ani buni de zile şi observă din ce în ce mai multe persoane care cad în capcana unor mituri cu totul ieşite din comun; cu cât yoga devine mai populară cu atât apar mai multe ne-adevăruri.

Chiar şi antrenorii super-dedicaţi acestei practici încep să devină confuzi în faţa unora dintre miturile prezentate şi din această cauză, iată care sunt, mai jos, câteva de la care trebuie să ne luăm adio:

Yoga este despre poziţii cool

Yoga chiar nu este despre poziţii, deloc- sau cel puţin nu, din punctul de vedere al numeroşilor antrenori celebri. Poziţiile sunt menite să te aducă pe tine în moment şi ideal să te ajute să-ţi găseşti acea linie subţire între efort şi uşurinţă. Poziţiile sunt acolo pentru a ne învăţa pe noi că viaţa se află în mod constant într-un flux şi o schimbare inevitabilă, dar dacă îţi găseşti calea către această linie, în mod clar vei găsi mai multă pace cu orice.

Trebuie să fii flexibilă pentru a face yoga

Asta probabil este cel mai comun mit existent- şi acela care împiedică foarte multe persoane să înceapă să meargă la un astfel de curs. Iată care este adevărul: în yoga nu este deloc vorba despre flexibilitate. Yoga este despre a învăţa cum să fii, cum să exişti în prezent iar practica fizică nu face nimic altceva decât să te ajute pe tine să intri mai uşor în contact cu viaţa.

Yoga este o religie sau un cult

Yoga este o practică spiritual, da, dar nu are nici o legătură cu credinţele noastre religioase sau non-religioase. Nu este nevoie şi nu necesită să scoţi la iveală alte credinţe sau să iubeşti credinţa în primă fază.

young couple people meditating yoga in lotus position at early morning on the beach

Trebuie să fii slabă şi albă pentru a practica

Nimic nu ar putea fi mai ridicol şi mai departe de adevăr decât asta; yoga este despre acceptare de sine prin a învăţa modul în care te poţi aduce pe tine în momentul prezent şi prin care poţi câştiga mai multă putere făcând asta- neavând importanţă cât de provocatoare poate fi şi poate deveni viaţa.

Iar asta este ceva ce orice tip de corp, organism, gen, poate beneficia.

Vei deveni o hippie

Toate textele şi toate poveştile pe care le-ai citit până acum când te-ai antrenat pentru a deveni un instructor de yoga, spre exemplu, nu vorbesc, de cele mai multe ori, şi de pacea şi iubirea pe care, într-un mod total diferit în care cultură pop te-ar fi făcut să crezi.

Nu trebuie să fii vegetarian sau să începi să-ţi achiziţionezi tot felul de haine şi accesorii ieşite din comun pentru a merge să practici yoga alături de ceilalţi. Din nou îţi menţionez că yoga este pur şi simplu despre faptul de a fi, de a exista în prezent şi despre efortul pe care eşti nevoit să îl prestezi pentru a rămâne în acest punct.

Aşa că lasă deoparte toate miturile şi toate răutăţile ce sunt adresate în mare parte corpului tău şi mergi la o astfel de şedinţă atât pentru relaxare cât şi pentru o sănătate spirituală şi mentală.

Part of female body in yoga position on white background

Continue Reading
You may also like...

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top