Femini.ro

Aceste hobby-uri te vor face mai inteligent

Carieră şi dezvoltare

Aceste hobby-uri te vor face mai inteligent

 

Există o percepţie generală conform căreia nu prea putem face multe pentru a ne „îmbogăţi”, mări, inteligenţa. Mai mult decât atât, chiar este crezut că dacă eşti, sau nu, inteligent fapt determinat chiar de la naştere, nu ai încontro decât să-ţi accepţi soarta.

Însă, se pare că acestea sunt doar nişte misconceptii deoarece de vreme ce există întradevăr persoane a căror condiţie nu le permite să-şi îmbunătăţească această caracteristică, pentru majoritatea sunt o sumedenie de lucruri la care se poate apela pentru a deveni mai inteligenţi.

Hobby-urile sunt cele la care ne vom referi astăzi deoarece sunt părţi integrale ale vieţii noastre şi sunt amuzante şi revigorante tot o dată, însă, ce poate nu ştiai este faptul că, prezintă o influenţă grozavă asupra inteligenţei noastre.

Mai jos, vei găsi câteva dintre cele care te fac mai inteligent- asta bineînţeles, pe seama studiilor ştiinţifice şi experimentelor:

Un instrument muzical

Confucius a spus acum foarte multă vreme, „Muzica produce acel gen de plăcere fără de care omul ar fi pierdut”. Muzica îţi stimulează creierul, fapt demonstrat de foarte multe cercetări în acest domeniu.

Muzica are această putere de a invoca un complex de emoţii şi stări psihologice care împreună nu fac nimic altceva decât să ajute capacitatea memoriei– atât ascultatul cât şi cântatul la un instrument.

Cea de-a două variantă te învaţă şi ceea ce este răbdare şi perseverenţă deoarece este nevoie de mult timp şi efort pentru a-i da de cap. Şi la concentrare vei sta mai bine.

Young woman reading a book while traveling on a backseat of the car

Citirea cu voce tare

Dacă doreşti să fii mai inteligent, să-ţi îmbunătăţeşti dicţia, îţi recomand acest hobby; poţi citi la tine acasă sau chiar în cadrul unor cluburi de lectură. Apelează la genuri ca şi: ficţiune, biografie şi antologie.

Cititul reduce stresul, te ajută să experimentezi emoţii multiple şi te învaţă foarte multe şi variate subiecte. Toţi aceşti factori te fac să te simţi mult mai bine cu tine, mai pozitivă.

Meditează regulat

Cel mai mare beneficiu al meditaţiei este că te ajută să te concentrezi asupra propriei persoane pentru a ajunge să te cunoşti mult mai bine, cu adevărat.

Mai mult decât atât, această acţiune reduce nivelul de stres şi te scapă de orice urmă de îngrijorare. Având în vedere că în aceste momente vei fi foarte calm, poţi ajunge să înveţi, să gândeşti şi mai ales, să-ţi plănuieşti lucrurile într-un mod mult mai eficient.

Antrenează-ţi creierul

Aşa cum o faci şi cu trupul tău, pentru a te păstra în formă, aşa trebuie să faci şi creierului, dacă doreşti să fii mai inteligent sau cel puţin, la fel de inteligent. Provoacă-l în mod regulat şi fă noi lucruri pentru a-i observa şi mai bine abilităţile.

Îţi poţi lucra creierul printr-un milion de metode, ca şi: sudoku, puzzle-uri, jocuri de societate. Toate aceste activităţi îţi vor ajuta creierul să continuie să formeze noi şi noi conexiuni.

Învaţă o limbă străină

Aceasta nu este întotdeauna o sarcină uşoară însă prezintă foarte multe avantaje; procesul învăţării implică foarte multe acţiuni, ca şi: analizarea structurii gramaticale, învăţarea de noi cuvinte şi aşa vei ajunge să-ţi îmbunătăţeşti inteligenţa dar şi sănătatea creierului.

Beautiful woman dancing in ballet class

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top