Femini.ro

Acneea, cauze şi tratamente

Întreţinere

Acneea, cauze şi tratamente

Acneea este o afecţiune dermatologică care loveşte în special în rândul adolescenţilor, dar se întâlneşte şi la adulţi. Apariţia acestei afecţiuni dermatologice are multe cauze.  Acneea poate fi cauzată de un dezechilibru hormonal, cum se întâmplă în cazul tinerilor, dar poate fi cauzată şi de infecţia cu un stafilococ sau poate fi rezultatul folosirii unor cosmetice neadecvate tipului de ten. Din fericire există tot felul de tratamente ce pot stopa acneea. Dacă te confrunţi şi tu cu această supăratoare boala, iată cum poţi sa o tratezi.

acneea de la cosmetice

Maştile cu argilă

Argila este un sortiment de pământ bogat în minerale. Pe piaţă există mai multe sortimente de argilă respectiv bej, albă, verde, roz etc. Culoarea tipului de argilă indică prezenţa unor minerale în compoziţia sa. Argila este extrem de benefică pentru ten în special pentru pielea grasă cu acnee şi puncte negre. Argila are efect cicatrizant, antiseptic, usucă tenul gras care secreta mult sebum, vindecă coşurile şi diminuează punctele negre. Aplicarea frecventa de măşti cu argilă pe ten are efecte din cele spectaculoase. Se observă o stagnare şi chiar o involuţie a acneei. Măştile se prepara foarte uşor din argilă pudră sau granule şi puţină apă cât să se formeze o pastă omogenă. Masca se aplică pe tenul curat şi se ţine între 15 şi 20 de minute, după care se înlătură. Pentru a grăbi vindecarea coşurilor se pot aplica cataplasme cu argilă de mai multe ori într-o zi.

Măştile cu aspirină

Se zdrobeşte o pastilă de asipirina într-un bol micuţ şi se adaugă apă. Se amestecă bine iar masca obţinută se întinde cu ajutorul unei pensule pentru cosmetice pe tenul curat. Masca se ţine pe ten între 15 şi 20 de minute, după care se îndepărtează. Aspirina are proprietăţi regenerante. Aceasta exfoliază tenul şi ajută la reînoire. În plus, calmează coşurile. Includerea în ritualul de îngrijire a măştilor cu aspirină aduc în timp efecte benefice. Tenul pare luminos, coşurile dispar, la fel şi roşeaţa. În plus, vorbim aici de costuri foarte mici.

Măşti cu nămol

Bogat în minerale, nămolul este foarte bun pentru îngrijirea tenurilor grase cu imperfecţiuni. Măştile pe bază de namol usucă tenurile grase care secretă mult sebum şi vindecă acneea. Astfel de măşti sunt disponibile în comerţ astfel încât nu este greu a fi achiziţionate.

Produsele cu peroxid de benzoil

cream-194126_1280

 

Perodixul de benzoil este singura substanţă la ora actuală care vindeca acneea. Cremele care au în compoziţie această cremă usucă coşurile în timp rapid, fiind o soluţie de urgenţă ori de câte ori te trezeşti cu un coş.

model-835770_640

Vaccinurile anti stafilococi

Dacă îţi doreşti să scapi de acnee mai ai la dispoziţie o altă soluţie respectiv vaccinarea. Pacientul care sufera de acnee se prezinta la un spital unde se fac astfel de vaccinuri, se recoltează substanţă dintr-un coş şi după un timp doctorii pregătesc un ser împotriva stafilococului existent. Se administrează apoi pacientului o anumită perioadă un ser şi astfel vreme îndelungată tenul nu va mai avea acnee. Soluţia este una eficientă, te scapă de multe bătăi de cap. În plus, nu mai arunci cu banii pe multe produse cosmetice inutile.

Tu ce faci ca să scapi de acnee?

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top