Femini.ro

Activităţi pentru copii- înafară de Pokemon Go

Despre şi pentru pitici

Activităţi pentru copii- înafară de Pokemon Go

 

Când mama mea îmi zicea să ies afară să iau puţin aer proaspăt şi să particip la anumite activităţi, asta însemna de fapt, fără calculator, fără televizor şi orice fel de gadget-uri. Suspectez faptul că fiecărui părinte de astăzi i-ar surâde ideea ca odrasla lor să mai scoată capul din ecrane şi să meargă afară, să cerceteze şi să se bucure de tot ceea ce oferă natura, însă, când ai copii şi le vezi ochişorii înduioşători, începi să laşi de la tine din ce în ce mai mult.

Atitudinea părinţilor faţă de jocurile pe calculator şi internet s-a schimbat foarte mult în ultimii ani având în vedere că există o toleranţă mult mai ridicată pentru tot ceea ce înseamnă amuzament electronic.

M-am gândit că v-aş fi de mare ajutor dacă aş veni cu câteva activităţi pentru copii, cel puţin pentru luarea în considerare a acestora în week-end-uri.

Bowling

Cu toate că nu prea apare pe lista copiilor cu tipuri de sporturi favorite, bowling-ul poate reprezenta o activitate indiferent de sezon. Nu ai foarte mult de alergat, nu implică prea mult efort, însă, este o metodă grozavă de a rămâne activ fizic şi sănătos.

Activităţi la librărie

Da, da, ştiu, nu sunt prima persoană care-ţi va spune asta, însă, sunt foarte multe lucruri de descoperit pentru copii la o librărie locală. Dacă micuţul tău este fan Pokemon, să ştii că sunt cărţi, ilustraţii, jocuri care îl pot antrena foarte tare şi care-i pot alimenta curiozităţile despre tot ceea ce înseamnă acest subiect.

Children play with a ball in the yard.

Un instrument muzical

Îi poţi încuraja inteligenţa copilului tău către muncă şi către anumite abilităţi mai dificile doar cu ajutorul câtorva lecţii de un instrument anume, preferat de acesta. Încearcă să creezi un program, un sistem conform căruia, dacă reuşeşte să depăşească un anumit stadiu, un pas, un nivel, îi vei acorda o nouă piesă din jocul lui video şi poate un timp mai îndelungat petrecut cu acesta.

Cu cortul

Camping-ul reprezintă o activitate clasică de ieşit în natură; vei avea de toate, de la aer curat la scenarii care te vor lăsa cu gura căscată şi până la aventuri cu barca, spre exemplu. În plus, la această vârstă şi la perioada în care trăim este un beneficiu să nu dispui de wifi sau de 4G în locul în care doreşti să mergi pentru a te relaxa.

Copiii tăi poate nu vor crede când le vei spune că a existat o vreme când tehnologia nu era atât de avansată, însă, o dată ce se vor confrunta cu realitatea „dură”, vor vedea cum stau lucrurile cu adevărat şi ce înseamnă să explorezi natura.

O călătorie la Zoo

Foarte multe jocuri sunt bazate pe animalele din viaţa reală; orice, de la lei, la tigri şi urşi, pe toate le vei găsi când vei trage cu privirea la ce se află pe ecranele micuţilor. Tot ce trebuie să faci este să-ţi încurajezi copilul să-şi dorească să cunoască cum sunt animalele în realitate şi să înveţe mult mai multe despre ele şi viaţa lor în sălbăticie.

Children playing in the snow

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top