Femini.ro

Adu primăvara pe chipul tău cu 5 măşti homemade!

Modă şi Frumuseţe

Adu primăvara pe chipul tău cu 5 măşti homemade!

Adu primăvara pe chipul tău cu 5 măşti homemade!

Primăvara vine cu soare, zâmbete multe, flori multicolore, dar și cu o piele proaspătă și hidratată. Descoperă mai jos 5 măşti homemade pentru o piele fără de cusur în noul sezon!

1.Mască de miere și iaurt

Despre miere probabil ai mai auzit vorbindu-se că este acel aur al naturii care face bine corpului, dar și pielii iar în măștile homemade este aproape nelipsită. Se poate folosi deopotrivă în tratamentul tenului acneic, în regenerarea pielii care prezintă cicatrici, a celei uscate sau deshidratate, dar și pentru prevenirea semnelor îmbătrânirii premature.

Mierea conține un complex de vitamine ce ajută la hrănirea intensă a pielii şi astfel aceasta devine mai hidratată și strălucitoare. Combinată cu iaurtul aduce un plus de substanţe nutritive tenului. În plus, iaurtul este foarte bun pentru revigorarea feţei mai ales dacă îl folosești rece.

Așadar, pentru o astfel de mască homemade ai nevoie de jumătate de ceaşcă de iaurt natural fără nici un pic de arome și 2 linguri de miere bio de albine. Amesteci cele două ingrediente și apoi întinzi cu ajutorul unei spatule sau pensule masca pe toată faţa. O lași să își facă toată treaba până în 20 de minute, după care o îndepărtezi cu apă caldă și folosești un produs de hidratare care să vină să respecte nevoile tenului. Pentru o piele proaspătă, fină și hidratată, folosește această mască de 3 ori pe săptămână.

2. Masca cu iaurt, cacao și ulei de cocos

Dincolo de faptul că această combinaţie miroase irezistibil este şi foarte bună pentru ten. Pudra de cacao furnizează antioxidanţi pentru a ţine la distanță radicalii liberi ce pot îmbătrâni pielea, iar uleiul de cocos hidratează intens, în timp ce iaurtul o calmează. Această mască poate fi aplicată pe orice tip de ten, iar proprietăţile sale sunt de revitalizare, calmare și exfoliere. Pielea capătă, așadar, un aspect nou. Pentru această mască ai nevoie de o linguriţă de iaurt natural fără arome, o linguriţă de ulei de cocos de cea mai bună calitate și un sfert de linguriţă de pudră de cacao tot de bună calitate. Se amestecă bine până omogenizare și apoi se aplică produsul finit pe tenul proaspăt demachiat. Timpul de acțiune pentru această mască este cuprins între 10 şi 20 de minute. Trebuie menționat faptul că se poate aplica nu numai pe faţă, dar și pe gât și decolteu.

3. Exfoliant natural cu lapte și nucşoară

Exfolierea este foarte importantă atât pentru pielea corpului, dar și a feţei. Înlăturarea celulelor moarte de pe piele nu numai că ajută la o mai bună absorbţie a produsului de hidratare, dar conferă și un aspect proaspăt, strălucitor şi tânăr. Pentru un astfel de exfoliant natural ai nevoie de jumătate de lingură de nucşoară rasă și o lingură de lapte integral proaspăt și de foarte bună calitate (se poate folosi un lapte de capră). Se amestecă, așadar, cele două ingrediente iar produsul rezultat se folosește pe pielea demachiată masând-o ușor cu acest produs pe care îl vei lăsa așa preț de 10 minute. Se înlătură apoi de pe faţă și se folosește un produs de hidratare.

4. Mască hidratantă

Această mască homemade este excepţională pentru ten. O hidratează și îmbunătăţeşte circulaţia iar textura are numai de câştigat din asta. Pentru aceasta ai nevoie de 2 linguri de suc de iarbă de grâu, jumătate de miez de avocado copt și un sfert de ceașcă de iaurt bio fără arome. Se amestecă bine iar masca rezultată se aplică pe faţa curată pe care va fi lăsată să acţioneze până în 15 minute. Se îndepărtează apoi cu apă călduţă și se hidratează numaidecât.

5. Mască de banană și caisă

Această mască homamde miroase divin și vine cu un complex de nutrienţi esenţiali pentru o piele frumoasă și sănătoasă. Caisele dețin vitamina A, B și C care schimbă total aspectul pielii. În plus, aceste fructe sunt extraordinare pentru menţinerea nivelului de elasticitate a pielii, în timp ce bananele hidratează și ele foarte bine și îmbunătățesc textura amânând îmbătrânirea. Ai nevoie de o caisă proaspătă, jumătate de miez de la o banană proaspătă și o lingură de apă termală. Masca se aplică pe tenul proaspăt demachiat și are un timp de acțiune de până la 20 de minute. Este bine ca imediat după înlăturarea acesteia de pe ten să folosești un produs de hidratare. Vei constata numaidecât că pielea este fină, hidratată, mai strălucitoare și cu un aspect tânăr. O poți folosi cu succes și în lupta cu ridurile și asta pentru că este eficientă.

Tu cum îți ingrijeşti tenul în sezonul de primăvară?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai un share pe pagina de Facebook!

Continue Reading

More in Modă şi Frumuseţe

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top