Femini.ro

Ai putea fi însărcinată? Iată care sunt simptomele!

Sarcina şi naşterea

Ai putea fi însărcinată? Iată care sunt simptomele!

Tot ce trebuie să ştii este că simptomele pot apărea chiar dinainte ca ciclul să nu-şi mai facă apariţia- cel puţin dacă e vorba de prima sarcină.

Aşa că, ne-am gândit să-ţi venim în ajutor cu doar câteva dintre simptomele după care să fii atentă şi să le ai în vedere când ştii că faci sau ai făcut sex neprotejat. Cu toate acestea, specialiştii ne anunţă că un ciclu menstrual pierdut nu înseamnă în mod automat şi o sarcină!

Greaţă

Dacă ţi s-a întâmplat în ultima perioadă să vomiţi în mod automat la birou când vezi orice mic coş de gunoi, există probabilitatea să fii însărcinată şi acesta să fie unul dintre simptomele timpurii ale sarcinii.

Specialiştii ne atenţionează că greţurile nu sunt neapărat numai matinale, ci te poţi confrunta cu ele la orice oră din zi şi din noapte deoarece îţi creşte nivelul de progesteron şi estrogen iar acestea cauzează o golire mult mai rapidă a stomacului.

Sâni mai sensibili, chiar umflaţi

Dacă sânii tăi sunt extraordinar de sensibili, chiar şi când îi atingi câtuşi de puţin simţi un discomfort există posibilitatea să fii însărcinată. Îţi aduci aminte cât de sensibili îţi sunt sânii în perioada ciclului menstrual? Multiplică acea senzaţie cu aproximativ 100. La nu mai mult de 2-3 săptămâni după concepţie schimbările hormonale ţi-ar putea face sânii sensibili sau chiar tari şi umflaţi- putem spune că acesta nu este unul din simptomele mult prea plăcute- însă, dacă ţi-ai dorit vreodată o operaţie de mărire a sânilor, acum te poţi bucura pe deplin de rezultate.

3311130949_df8df27a41_o

Oboseală

Dacă eşti pregătită de somn mai devreme decât acum o săptămână, spre exemplu, ai putea fi însărcinată. Poţi da vina pe nivelul de progesteron pentru nevoia ta constantă de somn, ce se joacă cu organismul nostru doar în această perioadă, ne asigură specialiştii.

Consideră că din această cauză îţi acordăm tot timpul din lume pentru a dormi în voie atât cât îţi doreşti.

Aversiune faţă de anumite alimente sau pofte

Poţi fi însărcinată în momentul în care de nicăieri începi să simţi mirosul mâncării vecinilor de lângă tine- ceva ce n-ai mai făcut până acum- iar asta se întâmplă din cauza nivelului de estrogen, bineînţeles.

Tot din această cauză, anumite mirosuri îţi pot provoca o adevărată repulsie sau te pot face să pofteşti îngrozitor la ele.

Cu cât înveţi mai repede ce mirosuri îţi priesc şi care nu, cu atât mai repede vei scăpa de greaţă toată ziua, în fiecare zi.

Sângerări uşoare sau crampe

Dacă observi o cantitate mică de sângerare vaginală, nu presupune imediat că de vină este menstruaţia; ai putea fi şi însărcinată, iar de obicei asta se întâmplă la 10-14 zile după fertilizare iar culoarea este mai pală decât cea normală, de la menstruaţie şi nu durează mult, ne anunţă specialiştii.

Şi crampele pot reprezenta unul dintre simptomele timpurii ale unei sarcini.

Stări schimbătoare

Dacă ai început să plângi în hohote la ultima reclamă iar motivul nu îţi este deloc cunoscut pe deplin, ai putea foarte bine să fii însărcinată iar asta din cauza fluxului de hormoni care se joacă cu mintea, cu corpul tău. Schimbările acestea sunt foarte comune, aşa că de recomandat ar fi să înveţi să te adaptezi şi să le ţii sub control.

Screen Shot 2016-04-13 at 1.40.54 PM

Continue Reading
You may also like...

More in Sarcina şi naşterea

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top