Femini.ro

5 alimente care au mai mulți carbohidraţi decât o felie de pâine

Diete

5 alimente care au mai mulți carbohidraţi decât o felie de pâine

Carbohidraţii sunt nutrienţi care îndeplinesc un rol important în menţinerea unei stări optime de sănătate. Sunt o sursă de energie pentru organism care nu poate funcționa altfel. Când începem o dietă este foarte important să știm de la bun început de câte calorii avem nevoie, dar și tipurile de alimente pe care trebuie să le evităm. Este și cazul unora dintre carbohidraţi care îngraşă foarte uşor, mai exact cei simpli şi procesaţi. În schimb, carbohidraţii sănătoşi sunt aceia care oferă organismului energie, menţin normal nivelul de glicemie şi contribuie la o stare de bună dispoziţie. Un exemplu bun în acest sens este o felie de pâine din făină integrală, dar, din fericire, există alte alimente mult mai bogate în carbohidraţi. Află în cele ce urmează care sunt 5 alimente care au mai mulţi carbohidraţi decât o felie de pâine!

1.Năutul

Năutul este un aliment sănătos care poate fi consumat atât de vegetarieni, dar și de persoanele cu o alimentaţie variată și asta datorită aportului important de proteine. Și nu vorbim de orice fel de proteine ci de foarte bună calitate. Mai mult de atât, o ceașcă de năut are 35 de grame de carbohidraţi, 11 grame de proteine, 10 grame de fibre și doar 210 grame de calorii. Sună bine, nu?

2.Laptele de soia

Cu o aromă aparte, laptele de soia este o băutură delicioasă atât în post, dar nu numai. Marele beneficiu al consumului de lapte de soia îl constituie aportul de carbohidraţi. Mai exact, o ceașcă de lapte preparat din boabe de soia are 15 grame de carbohidraţi, 8 grame de proteine, 4 de grăsimi și doar 131 de calorii.

3. Merele

mere2

Consumate pe post de desert sau ca și gustare între mesele principale, merele sunt și o sursă de carbohidraţi. Mai exact, un măr mare are nici mai mult, nici mai puțin de 27 de grame de carbohidraţi. Mai mult de atât, conține 5 grame de fibre, 114 calorii și 1,5 grame de grăsimi.

mere10

4.Stafidele

stafide1

Aceste mici fructe confiate sunt delicioase atât ca și gustare între mese, dar și servite dimineața alături de un bol cu fulgi de cereale, lapte degresat și mieji de seminţe. Și sunt și sănătoase. Un sfert de ceaşcă de stafide are 33 de grame de carbohidraţi, 123 de calorii, 1,5 grame de fibre și 309 miligrame de potasiu.

5. Cartoful dulce

În timp ce cartoful alb este foarte bogat în amidon, cel dulce este o sursă grozavă de carbohidraţi. Mai precis, un cartof dulce de dimensiune medie înregistrează nici mai mult, nici mai puțin de 24 de grame de carbohidraţi, 105 calorii și suficientă vitamina A și potasiu pentru menţinerea unei stări optime de sănătate. Un cartof copt este o alegere inspirată pentru o gustare sănătoasă între mese. Iar dacă chipsurile se înscrie pe lista preferinţelor tale culinare, poți să îți pregătești acasă o variantă mai sănătoasă din cartof dulce, tăiat în felii subţiri și gătit în cuptor.

Tu ții evidenţa carbohidraţilor atunci când ești la dietă?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Descoperă și 8 trucuri care te ajută să slăbeşti!

Află și care sunt 7 surse bune de proteine vegetale!

Descoperă 6 alimente bogate în fier!

Cunoaşte 5 alimente bogate în potasiu!

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top