Alimente pe care le poți folosi pentru curăţarea casei
Un cămin aerisit și bine ingrijit reprezintă o condiţie importantă în bunăstarea familiei. Și chiar așa, cui i-ar plăcea să stea într-o casă cu o atmosferă închisă unde aerul nu este tocmai unul plăcut? Iată de ce igienizarea periodică a casei este foarte importantă, iar pe piață există o sumedenie întreagă de detergenţi pentru aşa ceva. Totuşi, există alimente pe care le poți folosi în locul acestor produse de curăţenie economisind astfel bani.
Zeama de lămâie
Lămâia este un fruct tare sănătos. Face parte din familia citricelor și poate fi atât consumat, dar și folosit în curăţarea căminului. Mai exact, sucul proaspăt de lămâie poate îndepărta petele din gospodărie, și anume cele de rugină. De exemplu, dacă ai mobilier din fier forjat și acesta a fost atacat de rugină, poți îndepărta petele dacă freci zonele respective cu o cârpă îmbibată în zeamă proaspătă de lămâie.
Bineînțeles, poți folosi zeama de lămâie și pentru îndepărtarea altor pete din gospodărie, de exemplu, cele de calcar. La baie sunt astfel de zone în care se depune mult calcar, mai ales în vasul de toaletă. Poți așadar să îmbibi mai multe şerveţele în zeamă proaspătă de lămâie și apoi să le așezi în jurul colacului de WC unde se află calcarul. Le lași așa mai multe minute, după care vei observa că aceste şerveţele au îndepărtat tot calcarul.
Uleiul
Folosit îndeosebi la prăjirea alimentelor sau la prepararea sosurilor pentru salate, uleiul poate fi utilizat și în îndepărtarea petelor, dar și pentru a da luciu unor suprafeţe din gospodărie. De exemplu, poți îmbiba o cârpă în puțin ulei și să ștergi cu ea petele de rugină, la fel poți proceda pentru a conferi strălucire pieselor de mobilă.
Sarea
Cunoscută sub denumirea de clorură de sodiu, sarea de bucătărie nu este doar acel condiment ce desăvârşeşte gustul preparatelor culinare, ci și o soluție foarte bună pentru curăţarea veselei. De exemplu, dacă ai o oală ce prezintă urme de mâncare arsă, le poți înlătura numaidecât dacă o ștergi delicat cu un burete abraziv pe care ai pus puțină sare fină.
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este o sare cu proprietăți antibacteriene ce poate fi folosită atât la prepararea unor reţete culinare, pentru calmarea durerilor de stomac sau a arsurilor, ba chiar pentru curăţarea gospodăriei. Mai exact, poți curăţa frigiderul cu o cârpă pe care ai îmbibat-o într-o soluție de apă și bicarbonat de sodiu. Această sare îndepărtează mirosurile grele din frigider care sunt o dovadă a prezenţei bacteriilor ce pot duce până la alterarea calităţii alimentelor.
Oţetul
Oţetul este un aliment obținut în urma fermentării vinului, este foarte bun dacă este adăugat la sosuri, poate fi folosit la aluaturi etc. Însă oţetul se poate întrebuinţa și în locul soluţiilor pentru curăţarea casei. Cum așa? Ei bine, oţetul este un foarte bun dezinfectant și asta se datorează proprietăţilor antibacteriene ale acestuia. Așa se face că poți curăţa frigiderul foarte ușor cu o cârpă înmuiată în apă și oţet ce va scoate atât mirosurile urâte, dar va îndepărta și bacteriile. În plus, oţetul îl poți folosi şi pentru îndepărtarea petelor de calcar, fie din bucătărie, fie din baie.
