Femini.ro

Alimente pentru o respiraţie proaspătă

Nutriţie

Alimente pentru o respiraţie proaspătă

Alimente pentru o respiraţie proaspătă

Știm cu toții că imaginea contează foarte mult în ziua de azi, iar zâmbetul frumos și sănătos este primul lucru care se observă la o persoană. Cafeaua, băuturile dulci acidulate, unele alimente dar și condimente odată consumate asigură o respirație urât mirositoare ceea ce nu este deloc plăcut. Ce să consumi în schimb ca să ai o respirație proaspătă? Descoperă mai jos care sunt alimentele indicate pentru asta!

1. Apa

Ce-i mai bun și mai bun decât apa? Apa este foarte bună atât pentru refacerea balanței de lichide din organism, dar și pentru curăţarea gurii și asigurarea unei respiraţii proaspete. Cum este așa ceva posibil doar cu apă? Ei bine, apa reușește să stimuleze producţia de salivă care are ca rol umezirea, hidratarea gurii, curăţarea acesteia și dizolvarea substanţelor rămase din alimentele consumate ce pot duce la apariţia cariilor dentare sau a altor probleme stomatologice. Așadar, consumă suficientă apă pe zi.

2. Gumă cu xylitol

Guma fără zahăr constituie o bună alegere pentru curăţarea gurii și împrospătarea respirației imediat după ce a fost servită masa, mai ales când ești la birou sau în oraș și nu îți permiți să te speli pe dinți. Însă nu orice tip de gumă fără zahăr este foarte bună, ci doar aceea care are xylitol pe lista compuşilor. De ce xylitol? Ei bine, acesta protejează dinții de apariţia cariilor dentare prin combaterea proliferării plăcii bacteriene. Mulți dintre noi nu știu că placa bacteriană este cea vinovată de apariţia cariilor dentare iar combaterea acesteia scade dramatic riscul de afecţiuni de ordin stomatologic. Însă secretul pentru asta este să mesteci gumă cu xylitol preț de cel putin 5 minute după ce ai servit masa.

3. Fructele și legumele proaspete

Aceste două categorii de alimente reprezintă surse importante de vitamine și minerale esenţiale pentru buna funcționare a organismului. În plus, nutrienţii oferiţi de acestea ajută și la sănătatea dinţilor, de exemplu, beţigaşele de morcov servite ca și gustare între mese ajută la curăţarea dinţilor și sunt o sursă de beta-caroten. La fel de bune sunt și tijele de ţelină (celery) sau feliile de fructe, mai ales cele de măr. Alimentele cu vitamina C (citrice, fructe de pădure, pătrunjel, spanac, ardei gras etc) ajută la limitarea bacteriilor din gură și astfel este eliminat din start riscul de a face carii. În plus, acestea asigură și o respirație proaspătă.

4. Unele verdeţuri proaspete și condimente

Ca să ai o respirație proaspătă, nu trebuie doar să te speli pe dinți și să ai o masă ușoară, ci și să mesteci unele verdeţuri și condimente bune în acest sens. De exemplu, cuişoarele, menta și pătrunjelul proaspăt te ajută să ai o respirație plăcut mirositoare.

5. Iaurtul

Iaurtul este produs alimentar obținut din lapte și conține totodată culturi de bacterii vii. Aceste bacterii vii sunt benefice atât pentru uşurarea tranzitului intestinal, pentru a combate problemele digestive, pentru întărirea imunităţii, dar și pentru combaterea bacteriilor din gură și eliminarea mirosurilor neplăcute. Mai trebuie să știi și că iaurtul este o sursă de calciu ce te ajută să îți menţii dinții și oasele sănătoase și să previi osteoporoza (demineralizarea osoasă care apare mai ales la femei).

Tu ce faci ca să ai o respirație frumos mirositoare?

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Bicarbonatul de sodiu te scapă de punctele negre

Apa de gură, uzuri neaşteptate

Apa de la robinet poate cauza acnee

Apa te poate ajuta să slăbeşti! Vezi cum!

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top