Femini.ro

Andreea Tache: „Protecţia solară este cea mai importantă”

Întreţinere

Andreea Tache: „Protecţia solară este cea mai importantă”

Se întâmplă uneori vara ca tenul nostru să fie mult mai uşor supus deshidratării şi arsurilor solare. De ce se întâmplă asta şi cum poţi să ai mereu un ten frumos şi sănătos, am încercat să aflam de la bloggeriţa Andreea Tache.
andreea tache 1
1. Femini.ro: Cât de importantă este pentru dumneavoastra protecţia solară?
Andreea Tache: Protecţia solară este cea mai importantă. Indiferent că este iarnă sau vară un SPF de minim 20 iarna sau SPF minim 30 pe timpul verii este obligatoriu. Iar dacă ne expunem zilnic la soare, aş recomanda şi ochelari de soare şi pălărie.
De exemplu, pentru tenul mixt, pătat, supus tratamentelor de exfoliere este necesară protecţia solară altfel facem şi mai rău pielii. Există produse cu SPF dedicate atât tuturor tipurilor de ten cât şi specific, cu efect de matifiere sau care se absorb repede în piele şi astfel poţi să aplici imediat fond de ten. Recomand să căutaţi creme pentru faţă care conţin ingrediente active şi care au şi SPF 30 astfel încât să aplicaţi o singură cremă o dată. Loţiunile şi cremele cu SPF 50 dedicate zilelor de concediu sunt mai concentrate, sunt foarte bune şi le puteţi folosi şi atunci când mergeţi la birou, însă atenţie la compatibilitatea lor cu fondul de ten.
cosmetice 2
2. Femini.ro: Ce produse de îngrijire a tenului trebuie folosite vara?
Andreea Tache: Pentru îngrijirea tenului pe timpul verii sunt obligatorii toţi cei trei paşi de îngrijiire: demachiere, tonifiere, hidratare. Aş adăuga un pas în plus- exfolierea, însă cu simţ de răspundere şi SPF.
În funcţie de tipul tenului putem să alegem produse cu textură mai lejeră sau oricum adaptate tipului de ten.
În Coreea există deja un trend a ‘dublei demachieri’, mai întâi foloseşti un ulei demachiant şi după aceea o spumă care se clăteşte. Eu sunt pro produse de demachiat care se clătesc cu apă pentru că îndepărtează mai bine impurităţile şi machiajul. Totuşi, un ulei demachiant mi se pare cam mult, mai ales când e cald afară, însă poţi să înlocuieşti uleiul cu o cremă sau un fluid de curăţare şi apoi să vii cu o spumă purificatoare (pentru ten mixt sau gras) sau o spumă de curăţare pentru ten sensibil. Partea de tonifiere nu este obligatorie însă este importantă pentru pregătirea tenului. Astfel, vor fi absorbite mai bine în piele ingredientele din crema pe care urmează să o aplici. Vorbind despre exfoliere, există produse de exfoliere zilnică care pot fi aplicate înainte de loţiunea tonică şi care chiar o pot înlocui. Astfel, pentru tenurile mixte/ grase/ pătate este o variantă mai bună. După cei doi paşi, curăţare şi tonifiere/ exfoliere ar trebui aplicate tratamentele/ serumurile/ cremele. În general, dacă ai probleme cu tenul şi trebuie să aplici tratamente local sau extins, atunci acestea se aplică după loţiune şi înainte de aplicarea cremelor. Ca şi ordine avem: demachiere, tonifiere/ exfoliere, tratament, serum, cremă ochi, cremă, cremă cu SPF. Întotdeauna crema cu SPF este ultima pe care o aplici. După care poţi să te machiezi. 🙂
Pentru dimineaţa aş recomanda o cremă cu textură lejeră, care să se absoarbă repede. Dacă aceasta conţine şi SPF minim 30, atunci este perfect. Dacă nu, trebuie să aplici şi o cremă cu protecţie solară. Atenţie la alegerea acestor creme care pot influenţa negativ machiajul, indiferent dacă foloseşti fond de ten, BB Cream sau CC Cream. Şi era sa uit, crema pentru ochi, dimineaţa cu textură lejeră, poate fi şi tip serum iar seara o cremă de ochi mai puternică, cu ingrediente active, de preferat retinol sau peptide care să îşi facă efectul pe timpul nopţii.
Tot pentru seara, după demachiere şi exfoliere putem să aplicăm un ser bogat în ingrediente active, o cremă de refacere, de relaxare sau lifting, în funcţie de nevoile fiecărui tip de ten.
O dată sau de două ori pe săptămână este bine să aplici o mască pentru faţă. Recomand ca măştile să fie diferite. Dacă o dată ai aplicat o mască de hidratare, atunci a doua oară aplică o mască cu efect răcoritor sau antiage. Încercă să foloseşti măştile tip şerveţel, acestea ţin mai mult timp produsul în contact cu pielea fără ca aerul să afecteze calitatea ingredientelor. Efectul este mai intens.
scrub1
Pentru vară este foarte importantă exfolierea, fie mecanică sau peeling chimic măcar o dată pe săptămână. Astfel sunt îndepărtate celulele moarte şi pielea se reface mai repede. Un pas în plus de îngrijire pe timpul verii este hidratarea suplimentară. Pentru aceasta poţi să foloseşti apă termală sau loţiuni pulverizatoare. Nu numai că te răcoresc şi fixează şi machiajul, dar au şi rol de hidratare pentru piele. Există variante mini pe care le poţi purta în geantă şi le poţi folosi în orice moment al zilei.
 3. Femini.ro: Care ar fi după dumneavoastră secretul prin care pot fi întârziată îmbătrânirea tenului?
Andreea Tache: Întârzierea îmbătrânirii ţine foarte mult de modul cum avem grijă de noi, dar şi de genetică. Excluzând genetica, ceea ce putem să facem noi este să avem un stil de viaţă cât mai sănătos şi să gestionăm stresul zilnic. În privinţa tenului demachierea din fiecare zi şi protecţia solară sunt cele mai importante în menţinerea aspectului sănătos al tenului.
 creme 2
4. Femini.ro: Consideraţi că pe lângă o îngrijire adecvată a tenului foarte importantă este şi alimentaţia sănătoasă?
Andreea Tache: Este foarte important un stil de viaţă sănătos şi atenţie, vorbesc de stil. Adică nu beau azi cinci litri de apă şi mâine deloc. Vorbesc aici de moderaţie, de o alimentaţie echilibrată, cu 75% fructe şi legume plus verdeţuri şi 25% carne. Vorbesc de apă, dar nu doi litri pe zi, ci atât cât simţi nevoia, poate mai mult, poate mai putin, fiecare organism are propriul său echilibru, este foarte important să îl găsim.
Un alt factor care influenţează mai multe aspecte din viaţa noastră este relaxarea. Să ieşi din tumultul oraşului, să te plimbi 30 de minute prin parc, să citeşti o carte, să ai timp să auzi glasul păsărilor dimineaţa şi să nu faci nimic. Măcar 15 minute pe zi să stai cu tine fără telefon, fără Facebook. Să te gândeşti la tine, la lucruri frumoase. Ce ai făcut azi pentru tine? Dar pentru alţii? Te-ai enervat? Cum puteai să eviţi asta?
Am simţit pe pielea mea ce înseamnă un stil de viaţă agitat, stresant şi vicios (aici mă refer la fumat). Pe scurt, fumatul afectează vizibil culoarea tenului, provoacă pete şi tenul are un aspect tern, cenuşiu. Iar dacă adaugi şi nişte ani, atunci ecuaţia se schimbă. Pentru cele până în 30 de ani poate sunt permise unele excese insa, dupa 30 de ani, cred că trebuie mărită atenţia pentru alimentaţie, somn (măcar 7 ore) şi gestionarea stresului. Dacă am putea să stăm departe de viciile care ne afectează sănătatea ar fi perfect.

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top