Femini.ro

Antrenamente împreună sau terapia de cuplu?

Fii în formă

Antrenamente împreună sau terapia de cuplu?

Probabil esti conştientă de toate beneficiile pe care le aduc antrenamentele: de la sănătate generală bună până la dispoziţie bună la reducerea stresului şi un sistem imunitar mult mai sănătos. Însă, sunt anumite păreri pro şi contra ale exerciţiilor alături de partenerul tău? Sunt mai bune acestea decât terapia de cuplu?

Antrenamentele împreună reprezintă un punct excelent de a începe să reconstruieşti conexiunea în cuplu şi de a te distra împreună cu partenerul şi de cele mai multe ori aceasta funcţionează de minune când există un conflict.

Haideţi să vedem împreună dacă antrenamentele împreună sunt de preferat sau terapia de cuplu:

Inspiră camaraderie

Când începeţi să lucraţi împreună ca şi un cuplu veţi observa că vă puteţi implică în mult mai multe activităţi, explică specialiştii. Când transpiraţi împreună la sală, partenerul te percepe asemeni lui, o persoană deosebit de puternică şi în formă. Consecvent, când va dori să încerce să se caţăre pe munte sau orice altă activitate, se va gândi la tine deoarece amândoi, împreună aţi început să creaţi foarte multe amintiri şi vă simţiţi bine făcând orice.

Back view portrait of a fit woman and muscular man sitting on the bench at gym

Mult mai conectaţi

Aruncarea unei mingi medicinale de la unul la altul, ridicarea greutăţilor împreună sau alergarea pe bandă, în acelaşi mod, nu face nimic altceva decât să vă seteze la o potrivire non-verbală incredibilă, mult mai importantă decât terapia de cuplu în sine, explică specialiştii.

Toate aceste lucruri te ajută să te simţi conectat la nivel emoţional cu partenerul, să simţi că există o legătură deoarece ambii trebuie să fiţi prezenţi mental pentru a coordona mişcările necesare.

Îmbunătăţeşte viaţa intimă

Nimic nu excită mai tare decât să-ţi vezi partenerul cum transpiră în sala de forţă. Nevoia noastră primitivă de a fi în siguranţă prinde viaţă în momentul în care bărbatul alpha dă dovadă de putere, forţă.

Te vei simţi mult mai atrasă de acesta deoarece vei observa şi vei simţi că te poate proteja indiferent ce ar fi.

Amândoi vă veţi simţi sprijiniţi

Nu numai că dacă vă antrenaţi împreună veţi putea mai cu uşurinţă să vă ţineţi de un anumit program, având în vedere că există un partener care să te motiveze, însă, veţi crea şi stratul de sprijin, de suport care vă va ajuta pe amândoi să ajungeţi la idealurile voastre în materie de fitness.

Dacă aveţi un tel comun, este mult mai uşor să-l împliniţi amândoi.

Mult mai încrezătoare şi mai puţin geloasă

Antrenamentele nu fac nimic altceva decât să elibereze anumiţi hormoni revigoranti şi care te ajută să te simţi mult mai încrezătoare şi chiar mai sexy decât o făceai înainte- lucru ce nu se poate întâmpla când se apelează la terapia de cuplu, explică specialiştii.

Endorfinele sunt produse în creier şi sunt eliberate în timpul exerciţiilor şi exerciţiile la rândul lor stimulează producţia de dopamină, ceea ce poate duce la creşterea sentimentului de plăcere.

Acesta joacă un rol extraordinar de important în dispoziţie; să te simţi încrezătoare într-o relaţie este primordial deoarece nu mai există sentimentul de gelozie sau altele inadecvate- deci, mai puţine certuri.

Handsome muscular man and beautiful sporty woman with arms folded standing in gym. Looking at camera

Continue Reading
You may also like...

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top