Femini.ro

Artişti interzişi în anumite ţări

Entertainment

Artişti interzişi în anumite ţări

Lumea este un mediu extraordinar de creativ dar nu fiecare dintre noi împărtăşeşte aceleaşi gusturi când vine vorba de artă. Cenzura şi banarea, interzicerea chiar are loc şi în prezent când ne gândim la anumiţi artişti fie că este vorba că o galerie refuză să găzduiască o deschidere sau un radio care nu promovează anumiţi cântăreţi.

Din China până în Marea Britanie, vezi care sunt acei artişti interzişi în anumite ţări şi care sunt motivele principale.

Amy Winehouse

Cântăreţei britanice i-a fost interzisă intrarea în America între anii 2007 şi 2009. Această decizie s-a datorat arestului din Norvegia din cauza posesiei de droguri. Viza i-a fost respinsă şi din această cauză a pierdut şi decernările premiilor Grammy unde trebuia chiar să cânte.

Chiar dacă nu a fost prezentă, a câştigat 5 premii incluzând şi Album of The Year. A doua oară i-a fost interzis din cauza asalturilor şi drogurilor. De această dată trebuia să participe la Coachella Valley Music and Arts Festival dar din nou viza nu i-a fost acceptată.

Bob Dylan

Compozitorul şi cântăreţul celebru, Bob Dylon a avut de două ori concertele anulate în China din cauza legăturilor sale cu contracultura. În 2010, la vârsta de 68 ani nu avea permisiunea autorităţilor chinezeşti de a performa în Beijing şi Shanghai. Cu toate acestea, cântăreţului i-a fost permis în următorul an să meargă cu toate că autorităţile au cerut în avans să cunoască itinerariul acestuia.

Gloria Estefan

Gloria Estefan, regina popului latin face parte din această listă de artişti celebri ce au fost de-a dreptul interzişi în anumite ţări, state, iar în cazul ei, în Cuba. Mai mult decât atât, chiar şi anumite melodii ale sale au fost trecute pe lista neagră în radiourile cubaneze. Estefan a fost interzisă în ţara sa de origine din cauză  că a vorbit împotriva lui Castro şi a regimului său. Şi soţul sau a fost extrădat.

Abia în anul 1997 cântăreţei i-a fost cerut să se întoarcă în Cuba însă a refuzat din cauza convingerilor sale politice.

4048098672_8e68e8fc20_o

Madonna

Madonna, regina muzicii pop, s-a trezit deodată a fi banata de la intrarea în Egipt în anul 2004. Membrii parlamentului din Egipt au ordonat faptul că această cântăreaţă celebră să nu între în ţară din cauză că a mers anterior în Israel şi prezintă un devotament faţă de Kabbalah. Deasemeni au vorbit cu cei de la ambasadă pentru a-i anula viza acesteia către Egipt cu toate că nu avea nici un concert programat pentru această regiune. Chiar si asa, se pare că nu este singurul artist căruia i-a fost interzisă intrarea în Egipt datorita comentariilor despre Iisus sau credinţei; şi Elton John nu a putut să performeze un concert privat în 2010.

Snoop Dogg

Acesta a primit mai multe interziceri şi în mai multe ţări. În 2006, Snoop şi prietenii săi au fost arestaţi în aeroportul din Londra din cauza vandalizarii unui duty free. Din acest motiv, artistul a petrecut o noapte la închisoare, a pirdut un concert iar accesul i-a fost interzis în fiecare an.

În 2007 din cauza cazierului nu i-a fost permis să între în Australia, ratandu-şi apariţia la MTV Australia Video Music Awards.

7463317060_e302302efa_h

More in Entertainment

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top