Femini.ro

Bananele- moduri surprinzătoare de a te folosi de ele!

Casa şi grădina

Bananele- moduri surprinzătoare de a te folosi de ele!

 

Cine are nevoie de Botox când are la îndemână bananele ce se găsesc cu uşurinţă în supermarketuri? Da, ai auzit bine: poţi folosi bananele ca şi mască naturală de faţă ce îţi hrăneşte pielea şi o face să arate mult mai bine şi să se simtă mai moale.

Tot ce trebuie să faci este să zdrobeşti o banană destul de coaptă până vei obţine o pastă pe care să o aplici pe faţă şi gât. Lasă totul să lucreze vreme de 15-20 minute şi clăteşte cu apă rece.

O altă mască populară este alcătuită din iaurt, 2 linguriţe de miere şi jumătate de banană. Însă, dacă intri în acest domeniu al bananelor şi al frumuseţii, nu vei mai ieşi o zi întreagă aşa că, să mergem mai departe şi să-ţi prezint şi alte moduri surprinzătoare de a te folosi de ele!

Înmoaie un grătar

Cojile de banane sunt folosite în ţările din Asia pentru a „împacheta” carnea de grătar deoarece aceasta va fi mult mai moale, mai suculentă, pe măsură ce se găteşte. Unii chiar o pun pe gratar asa cum este ea datorită gustului incredibil pe care-l dă alimentelor de lângă.

Poliseaza argintăria şi papucii din piele

Poate suna destul de „sărăcăcios” însă, coaja de banană poate reprezenta o metodă grozavă de a face din nou argintăria să lucească şi de a scoate petele de pe pantofii din piele. În primul rând spală şi curăţă, după care începe să freci cu coaja acestora.  O dată ce ai terminat, cu ajutorul unui prosop sau a unei cârpe uscate, din bumbac, ceva moale, îndepărtează toate reziduurile.

Ca şi fertilizator

Cojile de banană, dar şi fructul este extraordinar de bogat în potasiu un nutrient important atât pentru tine cât şi pentru grădină. Usucă cojile în timpul lunilor de iarnă iar în primăvară pune-le într-un blender pentru a face o compoziţie care să ajute plantele noi, mici să se dezvolte şi să aibă parte de un start extraordinar de sănătos.

Atrag fluturii şi păsările

Bananele sunt răspunzătoare pentru faptul că în grădina ta sunt specii variate de fluturi şi păsări; tot ce trebuie să faci este să pui mai multe felii de fructe pe o platformă destul de ridicată. Fă câteva găuri în banane pentru ca acestea să fie mult mai accesibile.

Mai mult decât atât, şi albinele şi viespile vor fi atrase de acestea, aşa că fii foarte atentă ca platforma să fie destul de ridicată, nu localizată la nivelul ferestrelor.

Scapă de pielea uscată

Pentru a-ţi menţine pielea hidratată, moale şi radiantă, crează un scrub pentru corp cu ajutorul bananelor. Sunt foarte multe tipuri de scrub însă tu trebuie să apelezi la cel de care are nevoie pielea ta.

Pentru o exfoliere mai gentilă, amestecă o banană cu zahăr brun. Pentru una medie, amestecă banană cu oatmeal şi sare de mare, dar dacă ai nevoie de ceva mai serios, aplică pasta făcută din samburi de caise şi adaugă şi banane pentru a ajunge până la „fundul” porilor tăi.

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top