Femini.ro

Barcelona-alegerea perfectă pentru vacanța de Paşti

Să călătorim!

Barcelona-alegerea perfectă pentru vacanța de Paşti

Barcelona-alegerea perfectă pentru vacanța de Paşti

Se apropie sărbătoarea de Paşti și mulți dintre noi se grăbesc să cumpere bilete de vacanță. Sfatul nostru pentru tine este să alegi Barcelona care este absolut minunată.

Bacelona se află pe harta frumoasei Spanii, dar puţini dintre noi ştiu că aceasta reprezintă capitala Catalonei sau a unei importante comunități autonome de aici. Dupa Madrid e al doilea cel mai mare oraș. Barcelona se întinde pe coasta Mării Mediterane. Este într-adevăr un oraş mare iar asta atestă registrele ce indică o populaţie de 1, 6 milioane. Pentru frumuseţea ei, Barcelona a fost aleasă în anul 1992 să fie gazda Jocurilor Olimpice de vară.

Istoria oraşului Barcelona

Pe vremea romanilor, orașul fusese transformat într-o bază militară care se găsește pe micul deal din proximitatea primăriei. Turiştii veniți să viziteze orașul pot să vadă urmele civilitaţiei romane ce s-au păstrat până în ziua de azi. Acestea se pot lesne observa chiar de la intrarea în muzeul orașului (Museu d’historia de la ciutat). După ce de-a lungul vremii popoarele cotropitoare au trecut pe aici, în anul 801 Barcelona a fost recucerită de franci. A devenit cu timpul independentă și apoi și-a însușit Principatul Cataloniei, Regatului Aragonului dar și alte ţinuturi. În scrieri se vorbește și despre decăderea acestui frumos și impunător oraș care este Bacelona. Acesta și-a pierdut puterea abia în momentul când au fost confiscate de către dinastia Castiliei ținuturile de la Catalonia până la Aragon. După lungi pierderi Barcelona și-a recăpătat în secolul al XX-lea puterea pe care o avea din punct de vedere cultural și politic.

Ce poți vizita în Barcelona

Ajuns în Barcelona, devii fascinat pe loc de frumusețea acestuia oraș. Intersecţiile sunt largi, în timp ce colţurile clădirilor au o tăietură aparte. Se poate merge pe jos de la zona care păstrează și astăzi urmele lăsate de poporul roman până la cetatea medievală și în cele din urmă în partea modernă a orașului. În Barcelona nu ai timp să te plictiseşti. Găsești mereu ceva interesant de văzut așa că spunem fără doar și poate că este alegerea perfectă pentru o vacanță de vis.

De asemenea, nu trebuie să ocoleşti bulevardul Les Rambles unde găsești de la comercianţi de păsări, florari până la artişti ce fac diverse reprezentaţii. Tot aici poți face un popas până la unul din restaurantele ce își lasă porţiile deschise pentru turiști și nu numai. Mergând până la capătul bulevardului Les Rambles, ajungi în port unde găsești statuia lui Cristofor Columb. În vecinătate poți vedea Muzeul Maritim. Tot aici poți să vizitezi și cel mai mare Acvariu.

Însă ceea ce îi indeamnă pe mulți să viziteze Barcelona sunt clădirile lucrate de Gaudi. Biserica Sagrada Familia este de departe una dintre cele mai frumoase și vizitate. Ceea ce nu se știe referitor la această superbă construcţie de altfel impunătoare este faptul că a fost începută în anul 1802, dar încă nu a fost finalizată. La aceasta s-au distribuit bani publici și se dorește ca terminarea să se facă până în 2020.

Dacă ești pasionat de artă, atunci merită să vizitezi Muzeul Național de Artă al Cataloniei. În zona modernă a orașului ai ocazia să faci shopping de la mărci celebre așa că poți îmbina utilul cu plăcutul. O priveliște superbă o oferă coasta. În jurul dealului de lângă port se află frumoasele Grădini Botanice. În schimb la marginea Barcelonei se află un alt deal unde se găsește un parc de distracţii unde poţi merge cu cel mic.

Tu ai merge în Barcelona?

Continue Reading
You may also like...

More in Să călătorim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top