Femini.ro

Barcelona: probabil cel mai frumos oraş din lume!

Îndrăzneşte!

Barcelona: probabil cel mai frumos oraş din lume!

Nu este absolut nimic obiectiv în acest articol. Iubesc Barcelona şi orice voi scrie vreodată despre acest oraş nu are cum să fie altfel decât pozitiv. Bineînţeles, poate fi şi destul de dificil să locuieşti aici însă, pe mine întotdeauna m-a atras printr-un mod sau altul.

Pentru cei ce nu au avut acest noroc până acum să viziteze Barcelona, sper că următoarele mele cuvinte va vor inspiră.

„Barrios” din Barcelona

În fiecare vacanţă în care mergi poţi sta într-un apartament diferit din diferite cartiere, având în vedere că acest oraş este alcătuit asemenea unui puzzle. „Born” a fost şi este încă unul dintre cele mai apreciate de turişti şi de studenţi însă nici „Gracia” nu rămâne mai prejos având în vedere că este mai clasică.

În Poble Sec şi Sant Antoni vei avea deosebit de multe baruri şi restaurante care te vor menţine distrată toată ziua, toată noaptea având în vedere că sunt acele părţi din oraş în care te simţi comfortabil şi în largul tău.

Dacă doreşti ceva mai autentic, ceva mai de ţară, poţi oricând merge în Raval; chiar dacă se află în centrul oraşului, te vei afla în mijlocul oamenilor, în mijlocul stilului lor de viaţă.

Arhitectura

Nu pot să scriu despre Barcelona fără să vorbesc despre arhitectură. La Sagrada Familia rămâne încă o piesă de artă în progres însă Antoni Gaudi continuă să fie „fiul” favorit al Barcelonei. Influenţa lui Gaudi asupra acestui oraş este imensă şi când mergi în Barcelona rămâi uimită, cu gura căscată de toate acele printuri magice ce au preluat întregul oraş.

Clădirile de peste tot sunt impresionanate, sunt vezi şi toate merită să fie menţionate deoarece este un oraş în care poţi naviga cu uşurinţă şi nu te poţi pierde deoarece fiecare monument în parte, fiecare clădire este diferită, unică.

Cultura

Barcelona este unică şi probabil şi cel mai cunoscut oraş din Spania, dar pentru majoritatea rezidenţilor, este Catalunya, nu Spania. Conflictul încă este unul în curs şi deschis, dar istoria este o poveste care îţi oferă un sentiment aparte, ceva interesant, ciudat şi care te trezeşte la viaţă în fiecare zi, în foarte multe moduri.

De la muzeul Picasso până la Naţional Museum of Catalunya, Barcelona are ceva de oferit diferit pentru fiecare stil şi gust cultural. Cultura vibrantă nu se opreşte orice ar fi şi aici vom include mâncare, sport, filme, muzică, literatură şi orice altceva.

Diversitatea

Poate din cauza conflictului în materie de istorie sau poate din cauza comfortului însă, în Barcelona foarte mulţi se simt ca acasă. Catalanii şi spaniolii poate se ceartă asupra oraşului însă, pentru noi vizitatorii, plăcerea de a fi aici este incredibilă.

Dintre toate oraşele ce le-am vizitat, Barcelona este cel mai divers atât în materie de vizitatori cât şi de rezidenţi. Este un oraş catalan, spaniol, filipinez, pachistan, arab- atât temporar cât şi stabil unde vei regăsi personaje de peste tot în această lume.

În Barcelona poţi veni pentru cea mai bună petrecere dar şi pentru a începe o viaţă nouă.

More in Îndrăzneşte!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top