Femini.ro

Băuturi pe care trebuie să le eviţi dacă vrei să slăbeşti

Diete

Băuturi pe care trebuie să le eviţi dacă vrei să slăbeşti

Dacă ți-ai propus să începi noul an cu o schimbare majoră și asta privind silueta ta, trebuie să știi că există unele băuturi pe care e mai bine să le eviţi. De ce și care sunt acestea? Află numai pe femini.ro.

1. Sucurile de fructe din comerţ

Aparent sunt o sursă grozavă de vitamine, dar ascund un mare duşman al siluetei- zahărul. Sucurile din fructe abundă, de fapt, în zahăr și de aceea nu sunt deloc recomandate într-o dietă. Oricât de tentantă ar fi reclama că nu au conservanţi, E-uri sau alte substanţe chimice și că sunt sută la sută naturale, aceste sucuri te îngraşă.

De exemplu, un suc sută la sută din struguri conține nici mai mult, nici mai puțin de 9 linguriţe de zahăr exact cât trebuie ca mai apoi să se vadă asta la cântar. Și dacă îți mai faci și o obișnuință din a-ți potoli setea cu suc de fructe din comerţ, ușor-uşor silueta ta începe să devină istorie. Tot acel zahăr ingerat începe să se transforme în depozite de grăsimi și ce mai zici că aceste băuturi îți dau dependenţă. Ce ar fi de făcut în această situație? Să eviţi să le consumi dacă ești la dietă și să alegi în schimb un fruct proaspăt.

2. Băuturile energizante

Le găsești în mai toate micile și marile magazine și par a fi soluția perfectă pentru zilele leneşe când nu poți face nimic, când te simți lipsit de energie. Dar consumul acestora nu este o variantă prea bună pentru sănătate și nici pentru siluetă. Au cafeină, suficiente calorii cât să fie o problemă pentru dieta pe care o urmezi, dar și alte ingrediente nesănatoase. Ce poți face în schimb? Sa mănânci cât mai sănătos, să faci sport în mod frecvent și să te odihneşti suficient și astfel vei avea mereu energie și nu va trebui să consumi vreodată băuturi energizante.

3. Ceaiul rece din comerţ

E răcoritor, ușor dulce și aparent pare a fi soluția perfectă prin care te poți hidrata și revigora. Din păcate, lucrurile nu stau chiar așa. Ice tea-ul sau ceaiul rece din comerţ nu este deloc sănătos, chiar dacă reclamele afirmă cu totul altceva. De exemplu, o sticlă de ice tea de 591 de ml are 175 de calorii și 11 linguriţe de zahăr rafinat. Ce poți face în schimb când ți-e sete și ești la un restaurant? Să ceri apă plată sau o variantă de ceai rece cu puține calorii și puțin zahăr sau deloc. O variantă ar fi ca ceaiul să nu aibă zahăr rafinat ci îndulcitori artificiali, dar pentru asta este esenţial să te uiți pe etichetă. Bineînțeles, dacă vrei un ceai calitativ îți poți face unul acasă, de exemplu, un ceai verde în care să adaugi câteva felii de lămâie. Întotdeauna ceaiul preparat în casă va avea o savoare net superioară celui din comerţ, dar şi calitatea este alta.

Tu de la ce băuturi te fereşti ca să fii în formă? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ţi-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top