Femini.ro

Beneficiile consumului de cacao

Nutriţie

Beneficiile consumului de cacao

Originare din partea de sud a Americii, boabele de cacao au fost întrebuinţate în special pentru a trata diverse afecţiuni, dar sunt foarte bune și pentru refacerea balanței de nutrienţi din organism.

boabe-de-cacao-poza-1

Cum se obţine pudra de cacao

În stare brută, boabele de cacao sunt supuse unui întreg proces de procesare. Sunt prăjite și fermentate, urmând ca mai apoi să fie eliminat tot conţinutul de grăsimi dar și părțile solide, la final rămânând pudra fină de cacao. Iată un întreg proces laborios pentru a obţine pudra fină de cacao care este binevenită în dulciuri. Bineînţeles, dacă cacaua este inclusă în dietă se pot obţine efecte spectaculoase în privința sănătății, asta pentru că este sursă de fibre, fitonutrienţi și minerale importante.

boabe-cacao-poza-2

Cacaua, o mină de minerale importante pentru organism

Sunt multe motive pentru care ar trebui să incluzi cacaua în dietă iar două dintre ele sunt cuprul și magneziul. Atât cuprul, dar și magneziul sunt minerale care joacă un rol important în menţinerea unei stări optime de sănătate. Ambele intră în procesul de activare a enzimelor de care au nevoile celulele pentru a ajuta metabolismul să producă energie. Dacă magneziul ajută organismul să treacă mai ușor peste perioadele de epuizare fizică, stres și menține sănătatea membranelor celulare, cuprul participă la producerea de melatonină. Și este atât de simplu să introduci cacaua în regimul alimentar. Doar două linguri de pudră de cacao de bună calitate conţin nici mai mult, nici mai puțin de 409 micrograme de cupru și 54 de micrograme magneziu.

Este totodată și o sursă de fosfor și fier. Dacă fosforul este important pentru menţinerea sănătății ochilor, a oaselor, intră în structura membranelor celulare și ajută la schimbul dintre celule, fierul în schimb ajută la transportul de oxigen către celule. O simplă porție de cacao conține 1,5 micrograme de fier și 79 de micrograme de fosfor.

Mai mult de atât, cacaua este și o sursă importantă de antioxidanţi, mai exact de flavonoizi. Aceștia au un impact major asupra sistemului cardiovascular și nervos. Unul dintre fitonutrienti ajută chiar la îmbunătăţirea circulaţiei craniene și menține funcţiile cognitive (a memoriei, a învăţatului și a gândirii critice).

cacao-3-poza-3

Cum se poate servi cacaua

Cu atâtea beneficii aduse sănătății mai rămâne întrebarea care este cea mai bună cacao. Se recomandă în acest sens cacaua de cea mai bună calitate și nu sortimentele dubioase sau prea ieftine de pe piață. Cum se poate folosi cacaua? Pudra de cacao se poate folosi în foarte multe reţete. Se poate adăuga în reţeta de brioşe, de negresă, în chec, în ciocolata pentru prăjiturile sofiscate pe care poţi pregăti pentru masa de Crăciun sau Revelion, o poţi strecura în reţeta de ciocolată caldă pentru prichindei, dar în câte și mai câte o poţi folosi.

Tu obișnuiești să folosești cacauă? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita că îi poți da share pe pagina de Facebook!

Descoperă 5 beneficii surprinzătoare ale consumului de scorţişoară!

Află la ce este bună vanilia!

Descoperă beneficiile uleiului de lavandă!

Află de ce este considerată mierea un panaceu!

Vezi la ce este bună nucşoara!

Descoperă câteva reţete dulci pentru masa de Crăciun!

Află şi câteva reţete savuroase pentru masa de Crăciun!

Vezi reţete de brioşe pentru masa de Crăciun!

Pune pe masa de Crăciun 5 fripturi delicioase!

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top